نیاز ایران به خرید ۵۰۰ هواپیمای جدید برای نوسازی ناوگان هوایی

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

در پی رسیدن به تفاهم سیاسی اخیر هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی، مدیران شرکت هواپیمایی ایران ضمن ابراز امیدواری از امکان ارتقای ناوگان هوایی فرسوده کشور به دنبال لغو تحریم‌های بین المللی، می‌گویند برای این منظور به ۵۰۰ هواپیمای جدید نیاز دارند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، رییس سازمان هواپیمایی کشور گفته است خرید هواپیماهای جدید برای نوسازی ناوگان هوایی ایران ضروری است و این سازمان در پی آن است که تا ۱۰ سال آینده ظرفیت جابجایی سالانه مسافر توسط این شرکت را به چهار برابر میزان فعلی، یعنی به حدود ۱۰۰ میلیون نفر در سال، برساند.

به گزارش ایرنا، علیرضا جهانگیریان همچنین گفته است در یک سال گذشته، نمایندگان برخی از شرکت‌های هواپیماسازی خارجی به ایران سفر کرده‌اند تا درباره عقد قرارداد با ایران گفتگو کنند و به گفته او، رقابتی در این زمینه میان آنها ایجاد شده تا از قافله عقب نمانند. با این حال او نامی از این شرکت‌ها نبرده است.

تعداد هواپیماهای فعال ایران در حال حاضر ۱۴۰ فروند است، که در مقایسه با استانداردهای بین المللی و با توجه به میزان جمعیت و وسعت ایران، تعداد ناچیزی به شمار می‌رود.

نمایندگان ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، روز سیزدهم فروردین ماه به تفاهمی سیاسی درباره اجزای اساسی یک توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند که تا پایان ماه ژوئن (۹ تیر ماه) باید آن را ثبت و نهایی کنند.

در صورت حصول توافق نهایی، برخی از تحریم‌هایی که در سال‌های گذشته به دلیل فعالیت‌های اتمی ایران علیه آن کشور وضع شده بود، در ازای اعمال محدودیت‌های مشخصی بر این فعالیت‌ها لغو خواهد شد. هدف عمده این توافق پیشگیری از دستیابی تهران به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای است.

علاوه بر تحریم‌های بین المللی، آمریکا نیز تحریم‌هایی یکجانبه علیه ایران، از جمله ممنوعیت فروش هواپیما و قطعات یدکی آن را اعمال کرده است، که ضربات سنگینی را به عملکرد ناوگان هوایی ایران وارد کرده است. از جمله موارد نسبتا بالای سقوط هواپیماهای ایرانی، که تهران دلیل آن را تحریم‌های آمریکا عنوان می‌کند.

تابستان سال گذشته و به دنبال توافق‌ اولیه اتمی ایران و گروه ۱+۵ در ژنو سوئیس، شرکت آمریکایی بوئینگ، بزرگترین شرکت هواپیماسازی جهان، نیز قراردادی به منظور تامین قطعات یدکی هواپیما با ایران امضا کرد.

مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران خواستار آن شده است که دولت ایران پس از لغو تحریم‌ها، در زمینه خرید هواپیماهای جدید اقدام کند. به گفته او گشایش‌هایی برای لغو برخی از تحریم‌ها صورت گرفته که طبق برنامه در حال انجام و اجرا است.

فرهاد پرورش مدیر عامل شرکت هواپیمایی ایران اوایل اسفند ماه گذشته اعلام کرد که پس از توافق اولیه ژنو، ایران توانسته است سه قرارداد با شرکت بوئینگ امضا کند، که به گفته او شامل یک قرارداد جدید و دو تمدید قرارداد است و تا اواسط تیرماه ۱۳۹۴ اعتبار دارند.