یک نماینده مجلس ایران از وجود مدارکی خبرداد که نشان میدهد دولت محمود احمدینژاد مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات قطعات هواپیما به شخصی پرداخت کرده است اما این قطعات هیچگاه خریداری نشده است.
موید حسینی صدر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایران به خبرگزاری ایلنا گفت: «نامهای به دست من رسیده است که نشان میدهد در سالهای گذشته و در شرایط تحریم یک نفر برای واردات قطعات هواپیما ۴۰۰ میلیون دلار از دولت وقت اعتبار گرفته است اما این قطعات هیچگاه به کشور وارد نشده و پیگیری هم در مورد آن انجام نشده است.»
این نماینده مجلس با بیان اینکه نمایندگان از طریق نامهنگاری به رئیس مجلس موضوع دکل نفتی ۸۰ میلیون دلاری گم شده را نیز پیگیری میکنند، اضافه کرد: «موارد زیادی از این دست در دولت گذشته وجود داشته است که افراد از دولت اعتبار گرفتهاند تا فلان کالا را وارد کنند اما کمی بعد کالا را نیاوردهاند و به بهانه تحریم و اینگونه مسائل از وارد کردن کالاها خودداری کردهاند.»
تعدادی از نمایندگان مجلس، ماه گذشته در نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس، خواستار تعیین تکلیف دکل نفتی حدودا ۸۰ میلیون دلاری شدند که سال ۹۰ خورشیدی از ترکیه خریداری شده اما هنوز به ایران تحویل داده نشده است.
از هنگام روی کار آمدن دولت حسن روحانی، موارد مختلفی از پرداخت پول توسط دولت احمدینژاد برای واردات کالا در شرایط تحریم یا تحویل محمولههای نفت برای فروش، منتشر شده که در آن موارد، پول فروش نفت یا کالای خریداری شده به دولت تحویل داده نشده است.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، اسفند ماه سال گذشته گفته بود که یک گروه با عنوان دور زدن تحریم ها «منافع ملی را دور زدند و پول ملت را برداشتند.» او آن روز با اشاره به پرونده بابک زنجانی از کلاه برداری ۹ هزار میلیارد تومانی از دستگاههای دولتی توسط این تاجر خبر داد. بابک زنجانی که هم اکنون در بازداشت است متهم شده محمولههای نفت را برای فروش از وزارت نفت تحویل گرفته و پول آن برنگردانده است. روحانی آن روز گفت که «همه این پول نه این که یک محموله نفت خام بدهیم که ببرند و بفروشند بلکه بخش بزرگی از آن پول نقدی است که به او داده بودند که بدهیهای دولت را پرداخت کند».
رئیس جمهوری ایران پیشتر همچنین گفته بود که کسانی که منافعی در تحریم کشور دارند مایل نیستند مذاکرات هستهای به نتیجه رسیده و تحریمها لغو شود.
حال موید حسینی صدر گفته است که دولت پیشین موارد متعددی از این دست پرداختها به اشخاص داشته تا در شرایط تحریم کالا وارد کنند، اما کالای مورد نظر وارد نشده است.