افزایش شمار جان‌باختگان متروپل به ۳۲ تن؛ پیوستن عشایر عرب خوزستان به اعتراضات آبادان

اعتراض و تظاهرات در آبادان پس از ریزش متروپل

موج اعتراضات در آبادان و چند شهر دیگر خوزستان شامگاه یک‌شنبه با ورود عشایر به آبادان و پیوستن آنها به تظاهرات ادامه یافت.

بر اساس گزارش‌های مردمی، نیروهای یگان ویژه و امنیتی جمهوری اسلامی یک‌شنبه هشتم خرداد با گلوله‌های جنگی و ساچمه‌ای به سوی معترضان در آبادان تیراندازی کردند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

آبادان، هشتم خرداد، حضور گسترده نیروهای حکومتی؛ تیراندازی و شلیک گاز اشک‌آور

برج دوقلوی «متروپل» که بخشی از آن در حال ساخت بود و بخشی دیگر به بهره‌برداری رسیده بود، ظهر دوشنبه دوم خرداد در آبادان فرو ریخت. کارشناسان و روزنامه‌نگاران محلی از سال گذشته بارها نسبت به وقوع این حادثه هشدار داده بودند.

به گزارش ایرنا در روز دوشنبه ۹ خرداد، با کشف سه جسد دیگر از زیر آوارهای «متروپل» شمار جان‌باختگان به ۳۲ تن افزایش یافت.

در تظاهرات شب گذشته در آبادان اقوام عرب، بختیاری و لر در کنار یکدیگر شعارهایی به زبان‌های فارسی و عربی سر دادند و آیین یزله - خواندن شعر حماسی به همراه کوباندن پا بر زمین - برگزار کردند.

معترضان شعارهایی از جمله «بالروح، بالدم، نفدیک آبادان» (جانم فدای آبادان) سر می‌دهند.

نقش بستن پرچم شیر و خورشید روی پرچم یکی از عشیره‌های عرب، توجه برخی کاربران را به خود جلب کرده است.

همچنین، پیام‌هایی منتسب به مردم آبادان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که هشدار می‌دهد مردم هشیار باشند جمهوری اسلامی «با روش‌های همیشگی و برچسب تجزیه‌طلبی» معترضان را در مقابل هم قرار ندهد.

پرچم یک عشیره عرب در تظاهرات شامگاه یک‌شنبه ۸ خرداد در آبادان

سودابه قیصری، روزنامه‌نگار و مترجم اهل خوزستان، درباره این مسئله در حساب اینستاگرام خود با اشاره به این که طوایف عرب خوزستان در عزا و عروسی پرچم طایفه خود را حمل می‌کنند، نوشت، «تمام افراد طایفه از شیخ خود حرف‌شنوی دارند» و «حالا همان شیخ‌ها و طوایف برای هم‌دردی با داغ‌داران متروپل با مسالمت به مرکز آبادان آمده‌اند و یزله می‌کنند و شعار می‌دهند.

او با تأکید بر این که «پرچم داخل این ویدیو، نقش پرچم ایران را دارد و رویش اسم طایفه را نوشته، به شعار آنها اشاره کرد که می‌گویند «رود آبادان پر از اندوه و غم است.»

پس از گذشت یک هفته از واقعه ریزش «متروپل در آبادان» مقامات جمهوری اسلامی روز یک‌شنبه هشتم خرداد را «عزای عمومی» اعلام کردند. در ساعت ۹ شب هنگام پخش مستقیم سخنرانی عبدالحسین غبیشاوی، امام جمعه آبادان، در تلویزیون، صدای شعار «بی‌شرف، بی‌شرف» معترضان شنیده شد که به قطع صدای برنامه منجر شد.

در شهرهای دیگر از جمله شیراز و گرگان نیز گزارش شده است که مأموران نیروی انتظامی از شمع‌افروزی برای هم‌دلی با مردم آبادان جلوگیری می‌کنند.

همچنین ببینید: گسترش اعتراضات مردمی در میانه خشونت و تیراندازی نیروهای حکومتی

موج اعتراضات گسترده در ایران پس از وقوع این حادثه در آبادان از سر گرفته شد و به شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر داده‌اند.