به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مدت زمان "ویزای فرودگاهی"، یا روادید ورود به کشور که در فرودگاه های ایران صادر می شود، به ۳ ماه افزایش پیدا کرده است.
مسعود سلطانیفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران روز دوشنبه ۲۱ تير ماه اعلام کرد، مدت زمان ویزایی که در فرودگاههای ایران برای اتباع کشورهای خارجی صادر میشود، سه ماهه شده است.
پیش از این و در مرداد ماه سال گذشته، ویزای فرودگاهی ایران از ۱۵ روز به یک ماه رسیده بود.
به گفته آقای سلطانیفر، اتباع ۱۹۰ کشور دنیا در حال حاضر امکان دریافت ویزای فرودگاهی برای سفر به ایران را دارند و اتباع ۱۲ کشور نیز با توجه به رابطه متقابل لغو ویزا، نیازی به دریافت ویزا برای ورود به ایران ندارند.
ویزای فرودگاهی برای اتباع خارجی در فرودگاههای "امام خمینی" تهران، شیراز، اصفهان، مشهد، تبریز، بندرعباس، لارستان، کیش و قشم صادر میشود و مسئولان سازمان گردشگری وعده دادهاند که فرودگاههای ارومیه، اهواز، یزد و فرودگاه مهرآباد تهران نیز به این فهرست اضافه خواهد شد.
صنعت گردشگری ایران از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ و رویکرد جدید به مسائل بینالمللی رشد کرده است.
مسعود سلطانیفر پیش از این اعلام کرده بود که در مجموع آمار گردشگران خارجی در شش ماه نخست سال ۱۳۹۴ نزدیک به ۳ میلیون نفر بوده، که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن، بیش از ۸ درصد رشد داشته است.
به گفته او در دو سال گذشته گردشگری ایران با میانگین رشد ۱۲ درصدی روبرو بوده است، که سه برابر میانگین جهانی است.
از سوی دیگر مصوبه کنگره آمریکا در ایجاد محدودیت در روند صدور ویزا برای شهروندان ۳۸ کشور عمدتا اروپایی که به ایران، عراق، سوریه یا سودان سفر کرده باشند، نگرانیهایی را در مورد کاهش سفر گردشگران به ایران در پی داشته است.
با این حال به عقیده برخی کارشناسان، همچنان موانع اصلی رشد صنعت گردشگری در داخل ایران است؛ حجاب اجباری، محدودیت های مصرف مشروبات الکلی و غیرقابل استفاده بودن کارتهای اعتباری بینالمللی در داخل ایران، از جمله این موانع هستند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه های باستانی و تاریخی، و رتبه پنجم جاذبه های طبیعی جهان را دارد، اما همچنان سهم این کشور از صنعت جهانی گردشگری، تنها حدود نیم درصد است.
همچنین بر اساس گزارش سال ۲۰۱۵ مجمع جهانی اقتصاد، ایران از نظر رقابت پذیری در عرصه سفر و گردشگری در بین کشورهای جهان، رتبه ۹۷ را دارد و پایین تر از کشورهایی نظیر تانزانیا، لبنان قرار دارد. در این جدول ترکیه، همسایه ایران در رتبه ۴۴ و قطر در رتبه ۴۳ است.