به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اتباع ۱۸۰ کشور دنیا میتوانند با ورود به فرودگاههای ایران ویزای ۳۰ روزه بگیرند. اتباع ۹ کشور دنیا از جمله آمریکا و بریتانیا مشمول این تسهیلات نمیشوند.
حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد در راستای "منافع ملی" و "برای تسهیل حضور توریستها و گردشگران" اتباع همه کشورهای جهان به جز ۹ کشور، در هنگام ورود به ایران ویزای فرودگاهی دریافت میکنند.
جابری انصاری گفت که فهرست این ۹ کشور به زودی رسانهای خواهد شد اما آمریکا و بریتانیا در آن قرار دارند.
صنعت گردشگری ایران از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی و رویکرد جدید به مسائل بینالمللی رشد کرده است.
به گفته مسعود سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری ایران در مجموع آمار گردشگران خارجی در شش ماه نخست سال ۹۴ نزدیک به ۳ میلیون نفر بوده، که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۸ درصد رشد داشته است.
به گفته آقای سلطانی فر در دو سال گذشته گردشگری ایران با میانگین رشد ۱۲درصدی روبرو بوده که سه برابر میانگین جهانی است.
اگرچه مصوبه جدید کنگره آمریکا نگرانیهایی را درمورد کاهش سفر گردشگران به ایران در پی داشته، اما همچنان موانعی در داخل ایران برای رشد صنعت گردشگری وجود دارد. اقدامات نیروهای موسوم به گشت ارشاد، حجاب اجباری، محدودیت های مصرف مشروبات الکلی و غیر قابل استفاده بودن کارتهای اعتباری بین المللی در داخل ایران از جمله این موانع هستند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه های باستانی و تاریخی، و رتبه پنجم جاذبه های طبیعی جهان را دارد، اما همچنان سهمش از صنعت جهانی گردشگری، تنها حدود نیم درصد است.
همچنین بر اساس یگ گزارش سال ۲۰۱۵ مجمع جهانی اقتصاد، ایران از نظر رقابت پذیری در عرصه سفر و گردشگری در بین کشورهای جهان رتبه ۹۷ را دارد و پایین تر از کشورهایی نظیر تانزانیا، لبنان قرار دارد. در این جدول ترکیه، همسایه ایران رتبه ۴۴ و قطر رتبه ۴۳ را دارد.