کیوان صمدی ۴۰ روز است که از خوابیدن پرهیز کرده است. او در عوض، برای فرار از کابوسهای وحشتناک، شبها یا کتاب میخواند یا با مردانی که از مخفیگاه او نگهبانی میکنند، حرف میزند.
به گزارش سیانان، دانشجوی رشته پزشکی ۲۳ ساله تمام خاطراتش از اعتراضات و قیام اخیر ایران را در دفترچهای نوشته است.
صمدی یکی از هزاران نفری است که توسط نیروهای امنیتی طی سرکوب وحشیانه اعتراضات اخیر ایران که از کشته شدن مرگ مهسا امینی در بازداشت سرچشمه گرفت، بازداشت شد.
ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی هنگام بازداشت صمدی او از کنار یک سری درخت روی زمین کشیدند و داخل ساختمانی ناشناس انداختند، ساختمانی که در واقع یک بازداشتگاه مخفی در شهر اشنویه بود - جایی که کابوسهای شبانه او آغاز شد.
در طول ۲۱ روزی که صمدی در بازداشت به سر میبرد، تنها تماسی که با انسان داشت با دو بازجوی اطلاعاتی بود که به گفته خودش او را به شدت و به بدترین نحو شکنجه دادند. با فحاشی او را مورد ضرب و شتم قرار میدادند، او را چنان کتک میزدند که خون بالا میآورد. او در این مدت متحمل ۴۲ ضربه شلاق شد و مورد آزار و اذیت زیادی قرار گرفت. صمدی می گوید بازجویان در شانزدهمین روز بازداشت وقتی نتوانستند از او اعتراف اجباری بگیرند، با باتوم به او تجاوز کردند.
او می گوید وقتی شلوارش را پایین کشیدند، اول «فکر میکردم دوباره میخواهند به من شوک الکتریکی بدهند.» ولی این بار با باتوم به او تجاور کردند، صمدی افزود: «حتی نمیتوانستم فریاد بزنم. غافلگیر شده بودم و فقط در سکوت گریه میکردم.»
صمدی، که از اقلیت کرد ایران است، داستان خود را در خانهای امن، در مکانی خارج از ایران که سیانان برای امنیت او شناسایی نمیکند، تعریف کرده است.
نحوه شکنجههایی که او به آنها اشاره میکند با دهها شهادت گردآوریشده توسط سیانان، از زمان آغاز اعتراضات، مطابقت دارد. سیانان اکنون ثابت کرده است که بسیاری از این آزار و اذیتها نه تنها در شبکه رسمی سرکوب ایران، مثل زندانها و پاسگاههای پلیس، بلکه در شبکهای از زندانهای مخفی غیرقانونی یا سایتهای سیاه مانند جایی که صمدی به آنجا برده شده بود، انجام شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به نظر میرسد روشهای سرکوب و شکنجه انجام شده در این شبکههای پنهان، حتی مهیبتر از رفتارهای خشن عادیای است که معترضان دستگیر شده در بازداشتگاههای قانونی انتظار آن را دارند.
سیانان برای اظهار نظر در مورد اتهامات شکنجه و آزار در این مکانهای غیر رسمی با دولت ایران تماس گرفته اما تا کنون پاسخی دریافت نکرده است.
در طول چهار ماه گذشته، سیانان با ۱۲ نجاتیافته از شکنجههای جمهوری اسلامی ایران ، شش وکیل محلی که اکثر آنها در جریان قیام در ایران بودند، و هفت گروه حقوق مدنی ایرانی و بین المللی صحبت کرده است.
از جمله شکنجههای شدیدی که در شهادتهای مربوط به بازداشتگاههای غیررسمی شرح داده شده، به شوک الکتریکی، کشیدن ناخنها، شلاق و ضرب و شتمی که منجر به جراحت جدی و شکستگی استخوانهای بدن شده و خشونت جنسی اشاره شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند