پس از اجرای «پرفورمنس جنجالی» مدیر موزه هنرهای معاصر تهران تغییر کرد

موزه هنرهای معاصر تهران

پس از اجرای پرفورمنس «گربه جاده ابریشم» در موزه هنرهای معاصر تهران که با حواشی زیادی همراه بود، مدیر این مرکز هنری تغییر کرد.

رسانه‌های ایران دوشنبه ۲۳ اسفند از تغییر ریاست موزه هنرهای معاصر تهران خبر دادند. به این ترتیب عبادرضا اسلامی کولایی جایگزین احسان آقایی می‌شود که از سال ۱۳۹۷ ریاست این موزه را بر عهده داشت.

عبادرضا اسلامی کولایی پیشتر عضو شورا و معاون آموزشی موسسه آموزشی، علمی، کاربردی فرهنگ و هنر بوده است و تجربیاتی در سازمان‌ها و مراکز مختلف فرهنگی، هنری، و گردشگری دارد.

به دنبال ماجراهای اخیر در موزه هنرهای معاصر تهران، بسیاری از اهالی هنر ضمن انتقاد شدید از احسان آقایی، خواستار برکناری او شده بودند.

البته محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکم صادره خود به دلایل تغییر مدیریت موزه هنرهای معاصر تهران اشاره‌ای نکرد.

احسان آقایی نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های داخلی از اظهارنظر مشخص در این زمینه خودداری کرد و چنین تغییراتی را در دولت‌های جدید «طبیعی» خواند.

در جریان افتتاحیه نمایشگاه «پنج گنج» در موزه هنرهای معاصر تهران، پرفورمنسی با عنوان «گربه جاده ابریشم» اثر یاسر سرخاب بر فراز حوض روغن «ماده و فکر» در طبقه زیرین موزه برگزار شد.

در جریان این برنامه، برخی از اجراکنندگان که در حال بندبازی در هوا بودند، با روغن داخل حوض برخورد کردند ‌و مقداری از مایع آن بیرون ریخت.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پرفورمنس جنجالی در موزه هنرهای معاصر که به یکی از میراث باارزش هنری آسیب زد

انتشار تصاویر این حادثه در فضای مجازی با واکنش‌های منفی زیادی همراه شد و بسیاری از هنردوستان از بی‌توجهی و سهل‌انگاری مدیریت موزه هنرهای معاصر تهران انتقاد کردند.

اثر «ماده و فکر» که در سال ۱۹۷۷ توسط موزه هنرهای معاصر تهران خریداری شده، ساخته هنرمند ژاپنی نوریوکی هارگوچی است و یکی از میراث ارزشمند موزه محسوب می‌شود.

موزه هنرهای معاصر تهران

ماده و فکر، یک ظرف فولادی جوش‌خورده مربعی‌ شکلی است که درون آن با روغن سیاه پر شده است. از آن جا که روغن برخلاف آب ثابت مانده و خاصیت انعکاسی دارد، این اثر شبیه به یک آینه بزرگ سیاه رنگ در کف زمین است.

موزه هنرهای معاصر تهران

این موزه با انتشار بیانیه‌‌ای ضمن ابراز تأسف از این رویداد ناخوشایند گفت که برخورد اجرا کننده با روغن بخشی از برنامه نبوده و در اثر اشتباه رخ داده است.

این موزه در ادامه می‌گوید این اثر هنری تخریب نشده است و با افزودن مقداری روغن جدید به حوض مشکل برطرف می‌شود.

به گفته این موزه، کل روغن حوض در سال ۱۳۹۶ با حضور خالق اثر در تهران تعویض شد و او بر این فرآیند نظارت داشت.

نمایشگاه «پنج گنج» به مناسبت بزرگداشت نظامی گنجوی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود.