مدیر رصدخانه مهاجرت ایران همزمان با اعلام قصد مهاجرت نزدیک به هفتاد درصد نیروهای متخصص از کشور، از حکم تخلیه ساختمان این نهاد پژوهشی خبر داد.
بهرام صلواتی روز سهشنبه ۱۰ مردادماه در نشستی در موسسه روزنامه اطلاعات، از برخوردها با نهاد تحت مدیریتش خبر داده و گفته است علاوه بر قطع بودجه «رصدخانه مهاجرت ایران»، حکم تخلیه ساختمان این مرکز هم صادر شده است.
او به افراد یا نهادهای دخیل در قطع بودجه و صدور حکم تخلیه «رصدخانه مهاجرت ایران» اشاره ای نکرده است.
علی شریفی زارچی استاد دانشگاه شریف در همین رابطه در توییتر نوشت: « بالاخره راهحل آمار بالای مهاجرت کشف شد: «جلوگیری از انتشار آمار، قطع بودجه، و حکم تخلیه ساختمان رصدخانه مهاجرت. تبریک به معاونت علمی ریاستجمهوری، پژوهشکدهی سیاستگذاری دانشگاه شریف و سایر مسوولان ذیربط.»
مدیر «رصدخانه مهاجرت ایران» در بخش دیگری از سخنانش، مسئولان حکومت ایران را به «بیکفایتی» در استفاده از سرمایههای علمی ایران متهم کرد.
بهرام صلواتی، سوقدادن نخبگان جوان به خارج از کشور را «نسلکشی سرمایه انسانی» نامیده و افزود ۶۷ درصد نیروهای متخصص شرکتهای دانشبنیان وارد فرآیند مهاجرت شدهاند.
این مقام پژوهشی همچنین از برخوردهای اخیر با برخی شرکتهای کارآفرین نوپا (استارت آپ) انتقاد کرده و تاکید کرد نمیتوان «با مدل ۳۰ سال گذشته» با نخبگان و سرمایههای علمی مواجه شد.
چندین مجموعه کسب و کار اینترنتی از جمله «دیجی کالا» و «طاقچه» در روزهای گذشته به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب اجباری کارمندانشان تعطیل و یا برای مدتی از دسترس خارج شدند.
بهرام صلواتی همچنین گفته است که هشتاد درصد از ایرانیان مقیم خارج از کشور به رغم تمایل به بازگشت به کشور، دراین باره تردید دارند.
مدیر «رصدخانه مهاجرت ایران» درباره چگونگی پایش و دستیابی به این آمار توضیحی نداده است.
معاون مرکز تعاملات معاونت علمی ریاست جمهوری، علی حسینی، هم که در نشست روز سهشنبه حضور داشت افزایش تمایل نخبگان به خروج از کشور را تائید کرد.
«رصدخانه مهاجرت ایران» در سالنامه مهاجرتی سال گذشته خود دلایل افزایش مهاجرت ایرانیان را از جمله شیوه حکمرانی، فساد ، تبعیض، تورم و بیثباتی اقتصادی ذکر کرده بود.
وبسایت «تجارت نیوز» بتازگی در گزارشی از خروج دائمی متخصصان و تحصیلکردهها از ایران و ورود مهاجران بدون مهارت خبر داده بود.
بنا بر این گزارش، سطح دانش و بهرهوری سرمایه انسانی اقتصاد ایران رو به کاهش گذاشته است.