محکومیت سه زن در دادگاه انقلاب؛ منبع آگاه به صدای آمریکا: قاضی گفت «حرف زدن شما با یکدیگر جرم» است

دادگاه انقلاب اسلامی استان تهران

قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران سه زن را به نام‌های آذر کروندی موسی‌زاده، مخصوص بخارائی و رقیه سلطان‌میرزایی، که در یک «جلسه مشاوره روانشناسی خانوادگی» شرکت کرده بودند، به ۱۲ سال زندان محکوم کرد.

یک منبع آگاه در گفت‌وگوی اختصاصی با صدای آمریکا ضمن اعلام این خبر گفت، قاضی در جلسه دادگاه به متهمان گفت که «حتی حرف زدن شما با یکدیگر جرم» است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، نیز گزارش داده است که بنا بر حکم دادگاه انقلاب که ۲۲ آذر صادر و ابلاغ شده، آذر کروندی موسی‌زاده و مخصوص بخارائی هر یک به پنج سال حبس و رقیه سلطان میرزایی به ۲ سال حبس و ضبط ملک واقع در شهریار به نفع دولت محکوم شده‌اند.

در گزارش هرانا آمده است، این سه زن به اجتماع و تبانی از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق و تبلیغ علیه نظام متهم شده اند و در پی دریافت احضاریه‌ به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، در دادگاهی به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه شده‌اند.

منبع نزدیک به متهمان در شرح جزئیات پرونده به بخش فارسی صدای آمریکا گفت، «مخصوص بخارایی و آذر کروندی هر دو از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ هستند ... خانم بخارائی هشت سال و خانم کروندی شش سال سابقه زندان دارد» و چند تن از اعضای خانواده خانم سلطان‌میرزایی نیز «از قربانیان دهه شصت» بوده‌اند و «خواهرش در روند دادگاه حمید نوری فعال بوده» است.

به گفته منبع آگاه که نخواست هویتش فاش شود، در جریان این پرونده که از تابستان ۹۸ برای این افراد باز شده، «مخصوص بخارائی یک هفته بازادشت بود و با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد»، «آذر کروندی بازداشت نشده بود، اما به قید وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد بود» و خانم سلطان نیز که «پیش از این سابقه زندان نداشته»، صرفا به جهت این که جلسه‌ها در باغ او برگزار شده بوده، «یک ماه زندانی و با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی» آزاد بود.

وی توضیح داد، از آن جا که از سوی مقامات «به طور شفاهی» به آنها گفته شده بود که «پرونده مختومه است»، بنابراین «فکر نمی‌کردند چیز جدی‌ باشد و وکیل هم نگرفتند،» اما ناگهان «امسال دوباره» آنها را برای دادگاه فراخواندند و این احکام را برایشان صادر کردند و قرار است دادگاه تجدیدنظر نیز در چند روز آینده برگزار شود و این سه زن تصمیم دارند برای مرحله تجدیدنظر وکیل معرفی کنند.

این فرد نزدیک به متهمان همچنین در شرح بی‌گناهی آنها گفت: خانم بخارائی مشاور روانشناسی است و در آن مکان «جلسه خانوادگی مشاوره» برگزار می‌شد؛ اما قاضی در دادگاه به آنها گفته است «شما حرف زدنتان با همدیگر هم پنج سال جرم دارد، چه برسد به این که بخواهید دور هم جمع شوید.»

روند حقوقی و قضایی رسیدگی به پرونده متهمان در نظام قضایی جمهوری اسلامی در چند دهه گذشته مورد انتقاد ناظران، فعالان و سازمان های بین المللی حقوق بشری قرار گرفته است.