لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۹

«مرگ مشکوک» یک فعال سیاسی در اربیل؛ منبع مطلع به صدای آمریکا: احمد بی‌غم از مخالفان جمهوری اسلامی بود


تصویر «شبکه حقوق بشر کردستان» از احمد بی‌غم
تصویر «شبکه حقوق بشر کردستان» از احمد بی‌غم

بر اساس گزارش «شبکه حقوق بشر کردستان»، جسد یک فعال سیاسی کرد به نام احمد بی‌غم، اهل سردشت و ساکن اربیل در کردستان عراق در شرایطی در خانه‌اش پیدا شده که آثار شکنجه بر روی پیکر او دیده شده است.

یک منبع آگاه نزدیک به احمد بی‌غم به بخش فارسی صدای آمریکا گفت، او حدودا ۳۵ تا ۴۰ ساله بود و در اربیل کارگری می‌کرد.

به گفته این منبع، آقای بی‌غم روز پنج‌شنبه ۹ دی با استادکارش خداحافظی کرد و قرار بود شنبه ۱۱ دی صبح دوباره با هم سر کار بروند، اما پس از آن که سر کار حاضر نشد، تماس‌های استادکار تا ساعت ۱۲ ظهر بی‌پاسخ ماند. پس از آن با مراجعه نزدیکان به خانه‌اش مشخص شد که او «در منزلش جان باخته است.»

به گفته منبع مطلع، احمد بی‌غم سال‌ها در ایران فعالیت سیاسی داشت، بارها زندانی و شکنجه شده بود که مدت آن در یک مورد «پنج سال» و در مورد دیگر حدود «سه سال» بود.

این فرد مطلع آقای بی‌غم را فردی «ناراضی از حکومت ایران» توصیف کرد که نسبت به «قتل‌های بی‌مورد در سردشت ... که از سوی دولت ایران اتفاق می‌افتاد اعتراض می‌کرد»؛ در در سال ۲۰۱۱ مجبور به مهاجرت به کردستان عراق شد و پس از آن «در کوبانی نیز علیه داعش جنگیده بود.»

به گفته فرد مطلع که جسد احمد بی‌غم را مشاهده کرده، آثار شکنجه و کبودی و قرمزی روی «گردن، پشت سر، پشت، کف سینه، شکم و مثانه» او دیده می‌شد. پیکر وی «به پزشکی قانونی اربیل» انتقال یافته و «کالبدشکافی شده» است، اما پزشکی قانونی «هنوز جوابی به خانواده و نزدیکان» احمد بی‌غم نداده است.

شبکه حقوق بشر کردستان نوشته که پزشکی قانونی طی «۲۰ روز آینده» نتیجه کالبد شکافی را اعلام خواهد کرد.

بر اساس گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، «در سال ۲۰۲۰ دست‌کم چهار فعال سیاسی» به نام‌ «مهدی رضایی»، «آکو فتحی»، «بهروز (ریبین) رحیمی» و «موسی باباخانی» در شهرهای «پنجوین، سلیمانیه و اربیل اقلیم کردستان» کشته شده‌اند.

شبکه حقوق بشر کردستان می‌گوید این افراد «توسط نیروهای برون‌مرزی جمهوری اسلامی ایران ترور شدند.»

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG