ایران در انتهای جدول شاخص شکاف جنسیتی ۲۰۲۲ جهان

جلوگیری از ورود زنان به استادیوم در مشهد - آرشیو

تازه‌ترین گزارش ارائه شده در مجمع جهانی اقتصاد حاکی از آن است که ایران چهارمین کشور جهان با بزرگترین شکاف جنسیتی در سال ۲۰۲۲ است و هم ردیف کشورهای مانند افغانستان، چاد و جمهوری کنگو قرار گرفته است.

به گزارش رادیو اروپای آزاد، مجمع جهانی اقتصاد گزارشی را در ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) منتشر کرده است که مشارکت اقتصادی، پیشرفت تحصیلی، سلامت و بقای سیاسی زنان را ارزیابی می‌کند. در این ارزیابی ایران در بخش انتهایی جدول در رتبه ۱۴۳ جای گرفته است که علت اصلی این جایگاه، کمبود فرصت‌ها برای زنان در جامعه‌ای محافظه‌کار و مردسالار است.

بنابر این گزارش، افغانستان تحت کنترل و حاکمیت طالبان با رتبه ۱۴۶ آخرین کشوری است که در جدول شکاف جنسیتی سال ۲۰۲۲ قرار دارد، یک پله بالاتر از آن پاکستان در ردیف ۱۴۵ است.

همچنین ببینید: راستی‌آزمایی | طالبان «دیدگاه‌های مختلف» را شامل دیدگاه‌ زنان نمی‌داند

افغانستان، پاکستان، ایران با کشورهای آفریقایی که دستخوش جنگ و درگیری هستند مانند جمهوری دموکراتیک کنگو و چاد در انتهای فهرست قرار دارند.

همچنین ببینید: بیانیه فعالان حقوق زنان علیه حجاب اجباری؛ اژه‌ای خواهان «کار اطلاعاتی» برای مقابله با «بی‌حیایی» شد

ایسلند، فنلاند، نروژ، نیوزلند، و سوئد با کم‌ترین شکاف جنسیتی در صدر جدول ۲۰۲۲ نشسته‌اند.

همچنین ببینید: انتشار فهرست شادترین مردم جهان؛ فنلاند برای سومین سال پیاپی در صدر است

مولداوی با رتبه ۱۶ و آلبانی با رتبه ۱۸ جز ۲۰ کشور برتر جدول شناخته شده‌اند.

این گزارش در کل نشان می‌دهد که «برابری جنسیتی در حال بهبود نیست» و می‌افزاید: «۱۳۲ سال دیگر طول می‌کشد تا شکاف جنسیتی جهانی از بین برود.»

در این گزارش آمده است که «با وخیم‌تر شدن بحران‌ها در جهان، زنان در محیط کار بیشترین آسیب را می‌بینند و خطر کاهش برابری جنسیتی در جهان شدت می‌یابد.»

همچنین ببینید: انتشار گزارش سالانه شادی در کشورهای جهان؛ ایران در رتبه ۱۱۸ قرار گرفت