اعتراضات شبانه در تهران و دهلران؛ معترضان در بهشت‌زهرا: «ایستاده‌ایم تا پایان»

اعتراضات سراسری ایران، آریاشهر تهران، ۴ آبان ۱۴۰۱

با فرا رسیدن دهمین شب آبان، معترضان در چندین تجمع پراکنده در تهران علیه رهبر جمهوری اسلامی شعار دادند. همچنین، در مراسم یادبود چهلمین روز کشته شدن سیاوش محمودی، معترضان آرزو کردند رهبر جمهوری اسلامی «یک روز دیگر» هم نماند.

در دهمین روز از آبان ۱۴۰۱ و همزمان با چهل و ششمین روز از اعتراضات سراسری در ایران، شمار جان‌‌باختگان به ۲۸۸ تن رسید از جمله ۴۷ کودک!

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

در دهمین روز از آبان ۱۴۰۱ و همزمان با چهل و ششمین روز از اعتراضات سراسری در ایران، شمار جان‌‌باختگان به ۲۸۸ تن رسید از جمله ۴۷ کودک

یک گزارش ویدئویی، در شامگاه سه‌شنبه ۱۰ آبان، شعار «مرگ بر خامنه‌ای» معترضان در تهران را نشان می‌دهد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع‌های پراکنده معترضان در سه‌شنبه شب در تهران با شعار مرگ بر خامنه‌ای

در اعتراضات شامگاهی تهران‌پارس در شرق تهران، معترضان شیپور می‌زنند و شعار «مرگ بر خامنه‌ای» می‌دهند.

همچنین معترضان در تهران بر روی یک بیلبورد بزرگ شهری نوشتند: «مرگ بر دیکتاتور، خامنه‌ای قاتل»

شعار «مرگ بر خامنه‌ای» بر روی یک بیلبورد بزرگ شهری

با وجود تهدیدها و شدت سرکوب معترضان شهرک اکباتان در تهران در روزهای پیشین، اعتراضات شبانه در این شهرک در منطقه غرب تهران همچنان ادامه دارد. در ویدئوی منتسب به اعتراضات امشب سه‌شنبه، صدای شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای قاتل» می‌آید. در تصویر صدای شلیک هم شنیده می‌شود.

یک گزارش ویدئویی منتسب به اعتراضات شامگاهی در دهلران در استان ایلام، نشان می‌دهد معترضان خطاب به نیروهای حکومتی شعار می‌دهند: «بی‌غیرت، بی‌غیرت!»

  • شعار در مراسم یادبود جان‌باخته ۱۷ ساله: «خامنه‌ای یه روز دیگه نمونی»

بنا بر گزارش ویدئویی در روز سه‌شنبه ۱۰ آبان، در مراسم سیاوش محمودی، نوجوان ۱۷ ساله کشته شده در روزهای نخستین این دور از اعتراضات سراسری، معترضان شعارهای متعددی دادند و از جمله گفتند: «تو سفره‌مون نمونده لقمه نونی، خامنه‌ای یه روز دیگه نمونی!»

در این مراسم معترضان همچنین شعار دادند: «تجاوز تو زندان، اینم بود توی قرآن؟»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

شعار «تجاوز توی زندان اینم بود توی قرآن» در چهلم سیاوش محمودی

یکی دیگر از شعارهای متفاوت این مراسم، «مهسا حدیث سیاوش، ایران مثل آتش» بود.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

ضجه‌های مادر سیاوش محمودی بر مزار او: مهسا حدیث سیاوش، ایران مثل آتش

  • حمایت مهدوی‌کیا از اعتراضات سراسری

مهدی مهدوی‌کیا، فوتبالیست پیشین تیم ملی، با تسلیت به خانواده‌های کسانی که در هفته‌های گذشته «خون عزیزانشان به ناحق ریخته شد» گفت که اخبار هفته‌های گذشته «قلب هر ایرانی را به درد می‌آورد.»

او با انتشار عکسی از سوگواری یک کودک بر مزار مادرش که از کشته‌شدگان اعتراضات بود، با بیان این که «آه این کودکان گریبان ظلم و ظالم را می‌گیرد»، نوشت: «این کودکان باید سرمست بازی‌های کودکانه باشند، نه این طور وحشت‌زده و نالان.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تسلیت مهدی مهدوی کیا به مردم ایران؛ او عزادار درگذشت پدرش است

مهناز محمدی، فیلم‌سازی که در روزهای نخستن اعتراضات سراسری جاری بازداشت شده بود، در رشته توییتی خطاب به سینماگران گفت: «این یادداشت دعوت به شکستن سکوت است. می‌دانم تک به تک و حتی دسته‌جمعی بازجویی و تهدید شده اید. اما تهدید این روزها مختص شما نیست.»

او تأکید کرد: «نگران چه هستید؟ آیا هنوز امید دارید فیلم بسازید و بنویسید و بازی کنید؟ نیکا و سارینا و مهسا، امین و مونا و رضا، همه و همه بچه‌های شما هستند. ما خانواده‌های آنان هستیم و آگاهید که بی‌گناه کشته شده و می‌شوند.»

او خطاب به «همکاران مذهبی و مومن» خود با اشاره به آیه ۱۶۵ سوره اعراف، نوشت: «سکوت در برابر فسق و فساد، و عدم قطع رابطه با ستمگران، شرکت در فسق و ظلم موجب اشتراک با ظالمان است.»

یک ویدئوی منتشر شده از حمله مأموران گارد ویژه به پاساژ کاشانی در تهران، واکنش مغازه‌دارها را نشان می‌دهد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

حمله ماموران گارد به پاساژ کاشانی و واکنش مغازه‌دارن با کپسول آتش‌نشانی

بنا بر گزارش‌های شهروندی در روز دهم آبان، صدها تن از مردم استان سیستان و بلوچستان در حرکتی اعتراضی معدن طلای «انجیرک» در تفتان را تعطیل کردند.

گزارش‌های تصویری نشان می‌دهند صدها تن از مردم روز دوشنبه با ماشین‌هایشان در این معدن طلا تجمع کردند و استخراج طلا را متوقف کردند.

معدن طلای تفتان با حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار، از بزرگترین معادن این فلز در ایران است.

همچنین ببینید: معترضان معدن طلای تفتان را تعطیل کردند؛ مقام حکومتی: کل سرمایه‌گذاری نابود می‌شود

  • ادعای روزنامه همشهری درباره «پلیس‌نماها»

روزنامه همشهری، وابسته به شهرداری تهران، روز سه‌شنبه عکس صفحه نخست خود را به گزارشی درباره افرادی اختصاص داده که ادعا کرده «پلیس‌نما» هستند، لباس پلیس پوشیده‌اند، و با آزار مردم در خیابان‌ها به اموال شهروندان آسیب می‌زنند.

این گزارش در پی انتشار ویدیوهای متعددی منتشر شده که نشان می‌دهند نیروهای یگان ویژه به طور گروهی عمدا به اموال مردم خسارت وارد می‌کنند، موتورها و شیشه‌های خانه‌ها و ماشین‌ها را می‌شکنند، و داخل خانه‌ها شلیک می‌کنند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

یکروز بعد از تکذیب نقش پلیس در تخریب‌ها؛ فیلم جدیدی از تخریب اموال توسط نیروهای گارد در تهران

  • اعتراضات دانشجویی

اعتراضات دانشجویی روز سه‌شنبه ۱۰ آبان دست‌کم در دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، علامه، بهشتی، خوارزمی، و توانبخشی در تهران، و همچنین در دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و مدنی تبریز برگزار شد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع دانشجویان پزشکی و پرستاران بیمارستان نمازی شیراز با شعار در دست

ده‌ها دانشجوی معترض در دانشگاه امیرکبیر در تظاهراتی، روز سه‌شنبه همچنین شعار دادند: «یه دانشجو کم بشه، این جا قیامت می‌شه»

دانشجویان معترض در سالن غذاخوری دانشگاه سنندج دست در دست هم کردی رقصیدند و شعار «زن زندگی آزادی» دادند.

در برخی دانشگاه‌ها، دانشجویان تحصن کردند و سر کلاس‌ها نرفتند.

شماری از دانشجویان در مقابل دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بهشتی تجمع کرده‌اند و شعار می‌دهند: «دانشجوها تو زندان، شریف بهشتی تهران»

در دانشگاه علامه، معترضان شعار دادند: «دانشجو تعلیق بشه، دانشگاه تعطیل می‌شه»

در دانشگاه مدنی تبریز، دانشجویان معترض گفتند: «هر کی الان بی‌طرفه، مسلما بی‌شرفه»؛ آنها همچنین برای «آزادی» شعار دادند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

فریاد «آزادی» دختران و پسران دانشجو در دانشگاه شهید مدنی تبریز

دانشجویان معترض در دانشگاه علوم توانبخشی در تهران تجمع کردند و شعار «آزادی آزادی آزادی» دادند.

همچنین ببینید: اعتراضات دانشجویی و دانش‌آموزی؛ شعار «زن زندگی آزادی» و رقص گروهی در سنندج

  • سلول انفرادی و ممنوعیت ملاقات برای محمدقبادلو

مادر محمد قبادلو، معترض زندانی، می‌گوید امروز برای ملاقات او به زندان مراجعه کرده، اما با وجود صدور برگه ملاقات، او به سالن ملاقات نیامده و پس از ساعت‌ها به او گفته‌اند که او به سلول انفرادی برده شده و «قاضی صلواتی او را ممنوع‌الملاقات کرده» است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مادر محمد قبادلو: قاضی صلواتی بچه مریض من را ممنوع الملاقات کرده و در انفرادی نگه می‌دارد

  • ادامه فشارها بر خانواده پویا بختیاری

با وجود صدور نامه مرخصی پزشکی قانونی برای منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸، مقامات قوه قضاییه از اعزام این زندانی دادخواه به مرخصی جلوگیری می‌کنند.

آصف بختیاری در توییتی با انتشار تصویر نامه مرخصی پزشکی قانونی، خبر داد که این مرخصی برای عمل جراحی برادرش منوچهر بختیاری صادر شده است. او تأکید کرد که «هر گونه اتفاق برای برادر دادخواهم مستقیما به عهده شخص دادستان» است.

همچنین، مونا بختیاری، خواهر پویا، در توییتی اعلام کرد هفتم آبان مادرش ناهید شیرپیشه را «در حالی که حکم اعزام به بیمارستان» داشته، «به بهانه دادرسی از زندان خارج کرده‌اند.»

پس از آن که حکم شش سال زندان برای خانم شیرپیشه صادر شده، دخترش می‌گوید او را از کرج به زندان زنجان منتقل کرده‌اند و «از ۶ مرداد از داشتن حق تماس و ملاقات محروم شده» است.

  • بازداشت یک خواننده در لرستان

در ادامه فشارها بر هنرمندان، منابع خبری از ایران از بازداشت وحید موسوی خواننده لرستانی خبر دادند.

هنر وحید موسوی به‌تازگی در مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» که در صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش می‌شود، مورد توجه قرار گرفته بود. به دلیل بازداشت موسوی اشاره نشده اما تاکنون ده‌ها هنرمند و چهره سرشناس بازداشت شده‌اند.

  • آخرین آمار قربانیان سرکوب اعتراضات

بنا بر گزارش‌های حقوق بشری، شمار جان‌باختگان اعتراضات در ایران که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شده و سرکوب گسترده توسط نیروهای امنیتی را به همراه داشته، به ۲۸۳ نفر رسید.

از ۲۶ شهریور تا ۷ آبان دست‌کم ۴۴ کودک به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند؛ تاکنون ۱۴۰۵۲ نفر از معترضان دستگیر شده‌اند و فقط هویت ۱۰۷۷ نفر از آنها روشن شده است.

  • اعتراضات سراسری

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «شاه‌چراغ رکس دیگه است، اینم یه نیرنگ دیگه است»، «همونی که چلاقه، قاتل شاه‌چراغه»، «می‌کشم، هر آنکه خواهرم کشت»، «هر یه نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه»، «زاهدان، چشم و چراغ ایران»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

* صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند صحت همه ویدیوها و گزارش‌ها را به طور مستقل تأیید کند.