همزمان با مقابله خشونتبار نیروهای انتظامی و امنیتی با اعتراضهای مسالمتآمیز مردمی در اصفهان، گزارشها حاکی از اختلال در اینترنت این استان و برخی مناطق دیگر ایران است.
نتبلاکس، نهادی که ترافیک اینترنت در جهان و امنیت آن را رصد میکند، با انتشار توئیتی افت سرعت اینترنت را از صبح روز جمعه ۵ آذر در بخشهایی از ایران تایید کرد و گفت این اختلال همچنان ادامه دارد.
در این توئیت نوشته شده است که قطعی ادامهدار اینترنت تاثیر عمدهای در کشور داشته و ممکن است به اعتراضات علیه سیاستهای مدیریتی حکومت در حوزه منابع آب ارتباط داشته باشد.
با ادامه اعتراضات مردم اصفهان در روز جمعه ۵ آذر، یگانهای ویژه نیروی انتظامی و گروههای لباس شخصی برای جلوگیری از تداوم تجمع در بستر خشک زایندهرود، به معترضان گاز اشکآور و گلولههای ساچمهای شلیک کردند.
گزارشهای مردمی در شبکههای اجتماعی نشان میدهد چند تن از معترضان با گلوله ساچمهای مجروح شدهاند و برخی از معترضان با پرتاب سنگ تلاش میکنند مأموران را از جمعیت دور کنند.
در برخی ویدئوهای منتشرشده شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «رضا شاه روحت شاد» شنیده میشود.
ویدئویی هم منتشر شده که نشان میدهد زنی در کف خیابان افتاده و گفته میشود جان خود را از دست داده است. با این حال تایید این خبر و اصالت ویدئوی ارسالی در حال حاضر برای صدای آمریکا بهطور مستقل امکانپذیر نیست.
روزنامه شرق پیشتر در روز جمعه در حساب توییتر خود به نقل از «شهروندان اصفهانی و شاهدان عینی» از قطعی اینترنت همراه در بخشهای مرکزی شهر اصفهان خبر داد و نوشت «اینترنت اپراتور همراه اول در محدوده خیابان شهدا و خیابان بزرگمهر و خیابانهای اطراف پل خواجو قطع است.»
بنا بر این گزارش، اپراتور همراه ایرانسل و رایتل نیز در مناطق مذکور قطع است و «کاربران امکان استفاده از آن را ندارند.»
شرق همچنین نوشته وضعیت اینترنت ثابت یا خانگی در مناطق مختلف اصفهان «متفاوت» است و «با قطعی گسترده چون اینترنت همراه مواجه نیست.
همزمان، شهروندان از قطع اینترنت در اهواز در دو روز گذشته گزارش میدهند.
در تابستان ۱۴۰۰ شهرهای مختلف خوزستان شاهد دو هفته اعتراض مداوم شهروندان نسبت به بیآبی بود؛ اعتراضی که اگرچه در آن زمان فروکش کرد اما بحران آب در این استان همچنان پابرجا است.
همچنین، کانال تلگرامی کلمه، که عمدتا اخبار مربوط به «جنبش سبز» را پوشش میدهد، بدون ذکر منبع گزارش داده است که اینترنت در چهارمحال و بختیاری و خوزستان، دو استانی که پیش از این شاهد اعتراضات مردمی مشابه بودند، نیز مختل شده است.
همچنین ببینید: راهکارهای پیشنهادی یک کارشناس فناوریهای اینترنتی برای ارتباط با خارج از کشور هنگام «قطع اینترنت» در ایراناختلال در اینترنت توسط مقامات ایران برای کند یا مسدود کردن جریان خبررسانی بارها در این کشور اتفاق افتاده است.
در روز ۲۵ آبان ۱۳۹۸، همزمان با گسترش اعتراضات سراسری علیه ارکان جمهوری اسلامی که در پی اعلام گران شدن بنزین آغاز شده بود، مقامات جمهوری اسلامی اینترنت کشور را قطع کردند تا اخبار مربوط به اعتراضات و سرکوب آن به جهان مخابره نشود. همزمان عده کمشماری، از دسترسی ویژه به اینترنت برخوردار بودند و در نوشتههایشان وضع داخل ایران را آرام توصیف میکردند.