بازتاب گسترش اعتراضات سراسری در ایران و توقیف محموله سوخت موشک در رسانه‌ها

اعتصاب بازارها در حمایت از ا عتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی، ۲۴ آبان ۱۴۰۱

رخدادهای داخل ایران و وقایع مرتبط با جمهوری اسلامی در خارج از کشور، همچنان در صدر اخبار رسانه‌های جهان قرار دارد.

روز سه‌شنبه پیوستن اصناف و کارگران به اعتراضات سراسری و توقیف محموله سوخت موشک مرتبط با جمهوری اسلامی در دریای عمان از موضوعاتی بود که رسانه‌های معتبر جهان بیشتر به آنها پرداختند.

بازار تهران اعتصاب سه شنبه ۲۴ آبان

وال استریت ژورنال، در مقاله‌ای با اشاره به ادامه اعتراضات در ایران نوشت: «مغازه‌داران، در حمایت از جنبش اعتراضی، اعتصاب کردند، دانشجویان کلاسها را تحریم کردند و کارگران سر کار نرفتند.» عکس خبری این روزنامه نیز، شماری از زنان بدون حجاب را در بازار تجریش نشان می‌دهد.

این روزنامه به نقل از خبرگزاری رویترز، بیانیه نیروی دریائی آمریکا در‌باره توقیف کشتی ماهیگیری در دریای عمان را منعکس کرد و نوشت این کشتی، که روز چهارشنبه ۱۷ آبان‌ ضبط شده، از ایران راهی یمن بوده و ۷۰ تن ماده منفجره «پرکلرات آلومینیوم» حمل می‌کرده که در تولید سوخت موشک کاربرد دارد.

مجله هفتگی بارونز، هم به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشت که ناوگان پنجم نیروی دریائی آمریکا مستقر در بحرین، روز یکشنبه کشتی حامل سوخت موشک بالستیک را غرق کرده است.

شبکه سی‌ان‌ان نیز در گزارشی به قلم «ادام پوراحمدی» و به نقل از چند کارشناس ایران معاصر، نوشت: «درسی که حکمرانان جمهوری اسلامی از انقلاب سال ۱۳۵۷ گرفتند این بود که نمی‌توانند فقط روی یک نیرو برای سرکوب معترضان تکیه کنند. تکیه نظام شاه بر ارتش سبب شد که با اعلام بی‌طرفی ارتش، نظام سقوط کند.»

نشریه میدل ایست آی که بر امور امنیتی، اطلاعاتی در خاورمیانه تمرکز دارد، در مقاله‌ای نوشت: «موفقیت جنبش اعتراضی در ایران به این بستگی دارد که رهبری داشته باشد تا به‌محض سقوط جمهوری اسلامی، خلاء قدرت را پر کند.»

روزنامه واشنگتن پست در خبرهای مربوط به ایران به توقیف ۷۰ تن سوخت موشک در دریای عمان پرداخته و در گزارش دیگری نوشت:« کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از حکومت ایران خواسته هزاران زندانی را که در ارتباط با اعتراضات سراسری دستگیر شده‌اند، آزاد کند.»

نیویورک تایمز نیز یک گزارش اختصاصی درباره نوجوانان قربانی سرکوب منتشر کرده.

تصاویر منتشرشده از کودکانی که در جریان اعتراضات اخیر ایران کشته شده‌اند

خبرنگار نیویورک تایمز در این گزارش تحت عنوان «حکومت ایران، ناکام در سرکوب اعتراضات، به نوجوانان می‌تازد» روایت‌هائی از شکنجه و قتل چندین نوجوان و بازداشت و حبس نوجوانان توسط نیروهای امنیتی را ارائه می‌کند و به نقل از مقامات حکومت می‌نویسد میانگین سن اعتراض‌کنندگان ۱۵ سال است.

در آلمان، صبح سه‌شنبه، یک روز بعد از اعلام تحریم‌های گسترده علیه جمهوری اسلامی، روزنامه‌ها از جمله تاگسشپیگل تحریم‌های اتحادیه اروپا و سخنان روز دوشنبه صدراعظم آلمان علیه سرکوب معترضان ایران را منعکس کرده‌‌اند.

روزنامه تاگسشپیگل نوشت: «وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه یکبار دیگر سفیر آلمان را احضار کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفته سفیر آلمان به دلیل آنچه وی ارتباط شهروندان آلمانی با اعتراضات خوانده، احضار شده است.»

هفته نامه پرتیراژ اشپیگل آلمان که در جدیدترین شماره خود چند گزارش و مقاله درباره ایران منتشر کرده، صبح سه‌شنبه در پایگاه اینترنتی خود تیتر زد که آمریکا از مذاکره برای احیای توافق اتمی برجام با جمهوری اسلامی ، کنار کشیده است.

اشپیگل با استناد به سخنان رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که در پاریس بود، نوشت:« احیای برجام دارد به چشم‌اندازی در دوردست تبدیل می‌شود.»

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران

روزنامه سراسری فرانکفورتر آلگماینه به دست کشیدن آمریکا از مذاکرات برجام پرداخت و نوشت: «در واکنش به سرکوب معترضان و فروش پهپاد به روسیه، آمریکا می‌خواهد در آینده، بر افزایش فشار بر حکومت ایران از طریق تحریم‌ها تمرکز کند.»

روزنامه زایت در میان خبرهای مرتبط با ایران، در شماره روز سه‌شنبه گزارشی با تیتر «عمامه‌پرانی و فواره‌های قرمز خون» نوشت: «در جریان اعتراضات سراسری، بیش از ۳۴۰ نفر کشته و ۱۵ هزار نفر دستگیر شده‌اند و به دلیل سرکوب خشونت‌آمیز، معترضان با شکل‌های جدید نافرمانی مدنی از جمله عمامه‌پرانی، حکومت را به چالش می‌کشند.»