لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۲

بازتاب تداوم اعتراضات سراسری در رسانه‌های جهان


تیم ملی فوتبال ایران
تیم ملی فوتبال ایران

رسانه‌های آمریکا در روز انتخابات میاندوره‌ای چند گزارش و تفسیر به اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی اختصاص داده‌اند.

روز سه‌شنبه، روزنامه‌های آمریکا بیشتر روی انتخابات میاندوره‌ای ایالات متحده متمرکز هستند و پیش‌بینی‌ها درباره پیامد پیروزی یک جناح بر جناح دیگر است، اما خبرهای تظاهرات سراسری علیه جمهوری اسلامی را همچنان پوشش می‌دهند.

نیویورک تایمز به دودستگی جدید بر سر تیم ملی فوتبال ایران پرداخته و می‌نویسد:« آنچه متعلق به مردم ایران و نه حکومت جمهوری اسلامی دانسته می‌شد، و مظهر وحدت ملی و ایرانی سکولار و آرمانی در تخیل مشترک همگانی، برای نخستین بار خود را در وضعیت ناآشنا تفرقه‌برانگیزی می‌یابد. در حالی که قیامی ملی علیه جمهوری اسلامی در جریان است، در آستانه‌ی مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر، برخی از فعالان سیاسی در داخل و خارج از کشور از فدراسیون جهانی فوتبال خواسته‌اند از حضور تیم ملی ایران در جام جهانی جلوگیری کند.»

تیم فوتبال ساحلی ایران
تیم فوتبال ساحلی ایران

اما نقش ورزشکاران در اعتراضات سراسری به تیم ملی فوتبال محدود نمی‌شود. سی‌ان‌ان با عکسی از اعضای تیم فوتبال ساحلی ایران بعد از پیروزی بر تیم برزیل در امارات، گزارش می‌دهد که فدراسیون فوتبال ایران تهدید کرده که با ورزشکارانی که در رقابت‌ جهانی اعتراض کردند، برخورد خواهد شد. ویدیوئی نشان می‌دهد در فرودگاه تهران، مقامات از دسترسی روزنامه‌نگاران به اعضای تیم جلوگیری کردند. سعید پیرامون که گل پیروزی را در جام جهانی فوتبال ساحلی را دروازه حریف کاشت، به نشانه‌ حمایت از جنبش سراسری ضد حکومت، با انگشت علامت داد که موهای سرخود را قیچی می‌کند.

وال استریت ژورنال، یکی از پرتیراژترین روزنامه‌های معتبر جهان، در شماره روز سه‌شنبه که پر از خبر و نظر در باره انتخابات میاندوره‌ای آمریکا است، می‌نویسد آقای بایدن مرد خوش‌شانسی است چون قهرمانی‌ ملت اوکراین، او را از پرداختن به پیروزی روسیه در اوکراین، نجات بخشیده است.

والتر راسل مید، ستون نویس وال استریت جورنال
والتر راسل مید، ستون نویس وال استریت جورنال

ستون‌نویس برجسته وال استریت جورنال والتر راسل مید عقیده دارد روحانیون حاکم ایران، با برانگیختن مردم ایران در قیامی به سردمداری زنان، طناب نجاتی به سوی بایدن پرتاب کرده‌اند و فرصتی تاریخی برای تضعیف روسیه به او داده‌اند. والتر راسل مید می‌نویسد بایدن با حمایت از آزادی مردم ایران می‌تواند از یکسو منافع ایالات متحده را پیش ببرد و از سوی دیگر، ضربه‌ای به روسیه وارد سازد.

واشنگتن پست، روزنامه پرتیراژ پایتخت آمریکا، در کنار خبر و نظر در باره انتخابات در گوشه و کنار کشور، چند گزارش در باره تظاهرات سراسری ایران را در وب‌سایت خود به روز کرده...

خبرنگار سابق واشنگتن پست در تهران جیسون رضائیان در تفسیری در‌باره حمایت گسترده‌ جهانی از اعتراضات سراسری در ایران، می‌نویسد:« دنیا دارد به نظام ایران می‌گوید رعایت حقوق زنان انتخابی نیست.»

رضائیان می‌نویسد:« هر چند آزاد ساختن ایران در دستور کار دولت بایدن قرار ندارد ولی رئیس جمهوری در یک نطق انتخاباتی روز پنج‌شنبه گذشته وعده داد که ایران را آزاد خواهیم کرد و آسان می‌توان دریافت چرا بسیاری از مقامات آمریکا و دیگر کشورهای جهان، از منزوی کردن بیشتر جمهوری اسلامی سخن می‌گویند.»

رضائیان می‌افزاید:« جمهوری اسلامی، آپارتاید جنسیتی است و هر چند بسیاری از گروه‌های به حاشیه رانده شده، در جنبش کنونی سهیم هستند اما مبارزه‌ی زنان و دختران و عدم تمایل آنها به عقب‌نشینی است که افکار عمومی جهان را به خود مشغول کرده است.»

نشریه تفسیری معتبر فورین پالیسی (سیاست خارجی) چاپ واشنگتن در مقاله‌ای از ستون‌نویس مقیم بروکسل اوشال ووهرا‌ به زنان حامی‌ حکومت ایران روی کرده و می‌نویسد اعتراضات سراسری علیه حکومت، زن را در برابر زن قرار داده.

نویسنده معتقد است که آنچه در گزارش اعتراضات در رسانه‌های غرب مورد بی‌توجهی قرار گرفته این است در ساختار ترس و فشار اجتماعی حکومت از جمله نمایندگان مونث نظام مشارکت دارند و زن‌ستیزی‌ نظام ایران با کمک زنان مامور حکومت تدوام می‌یابد.

نشریه تخصصی ددلاین که خبرهای هالیوود را پوشش می‌دهد، مقاله‌ای از فیلمنامه‌نویس ایرانی‌تبار نیکول نجفی چاپ کرده که به همکاران خود در صنعت سینمای آمریکا توصیه می‌کند از معترضان در ایران حمایت کنند. ددلاین در مقدمه مقاله می‌نویسد تاریخچه‌ای که خانم نجفی بازگو می‌کند به قدری افراطی و درهم است که نویسنده آن را به طرح باورنکردنی‌ یک فیلم سینمائی تشبیه می‌کند، تاریخچه‌ای که به شدت و به طرزی تکان‌دهنده در تضاد با آزادی‌های آمریکاست ، در روزی که مردم پای صندوق‌های رای می‌روند.

روزنامه تایوان نیوز چاپ تایپه گزارش دویچه وله‌ آلمان را منتشر کرده که می‌نویسد دانشجویان با دانش‌آموزان ابراز همبستگی می‌کنند و در حالیکه معترضان در برابر سرکوب به مقاومت ادامه می‌دهند، دانشگاه‌های ایران در معرض توجه قرار گرفته‌‌اند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG