رسانههای حقوق بشری از صدور حکم اعدام برای ماموستا محمد خضرنژاد، که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود، به اتهام «افساد فیالارض» خبر میدهند؛ این روحانی اهل سنت از نحوه برخورد حکومت با شهروندان معترض انتقاد کرده بود.
ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی ۴۵ ساله اهل بوکان، در تاریخ شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱ و در جریان جنبش اعتراضی «زن، زندگی، آزادی» به همراه فرزندش یاسر خضرنژاد، از سوی نیروهای اداره اطلاعات با توسل به خشونت در منزل خود بازداشت شد.
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان و سازمان حقوق بشری ههنگاو، محمد خضرنژاد توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی رضا نجفزاده، بابت اتهام «افساد فیالارض» به اعدام، بابت «لطمه واردکردن به تمامیت یا استقلال کشور» به ۱۵ سال زندان، و بابت «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان از قول یک منبع آگاه در ارومیه نوشت، «دادگاه ماموستا خضرنژاد در چهار جلسه کوتاه، که آخرین آن در آبان سال جاری بود، بهصورت ویدئو کنفرانس و بدون حق داشتن وکیل برگزار شد و قاضی بدون شنیدن توضیحات و دفاعیات متهم و تنها بر اساس گزارش وزارت اطلاعات اقدام به صدور حکم اعدام و ۱۶ سال حبس کرده است.»
به گفته این منبع آگاه، محمد خضرنژاد در زمان بازداشت به مدت ۳ ماه و نیم در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه برای اعتراف اجباری مورد شکنجه شدید جسمی و روحی قرار گرفته و ویدئوی اعترافات اجباری او به عنوان مدرک در پرونده آمده است.
بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد پس از مراسم یادبود اسعد رحیمی از جانباختگان خیزش اعتراضی زن، زندگی، آزادی انجام گرفت؛ جایی که او طی این مراسم در مسجد افتخاری بوکان سخنرانی و از و نحوه برخورد حکومت با شهروندان معترض، انتقاد کرده بود.
دادگاه ویژه روحانیت ارومیه اواخر آذر ماه، چهار روحانی اهل سنت پیرانشهر را مجموعا به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم کرده بود. به گزارش ههنگاو، از دی ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۲، دستکم ۱۶ روحانی کُرد (ماموستا) از سوی نیروهای حکومتی بازداشت و محاکمه شدهاند.
همچنین ببینید: صدور احکام زندان برای چهار روحانی اهل سنت توسط دادگاه ویژه روحانیت ارومیه