سالگرد مهسا؛ هنرمندان ایرانی از «یکسال درد‌، خشم، حسرت، بغض و امید» می‌گویند

زن، زندگی، آزادی - مهسا امینی - پوستر

کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد با اعتراضات گسترده‌ای در ایران همراه شد که به سرعت به سراسر کشور گسترش یافت.

به دنبال سرکوب خشونت‌آمیز جمهوری اسلامی، تعدادی از معترضان کشته و زخمی شدند، و نیروهای حکومتی هزاران نفر را بازداشت کردند.

در این دوران بسیاری از هنرمندان ایرانی در داخل و خارج از کشور به روش‌های گوناگونی ضمن انتقاد از سیاست‌های سرکوبگرانه حکومت ایران، همبستگی خود را با جنبش آزادی‌خواهی ایرانیان با شعار «زن زندگی آزادی» اعلام کردند.

تعدادی از این هنرمندان و شخصیت‌های فعال برون‌مرزی در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا امینی در گفت‌وگو با صدای آمریکا به تشریح نظرات و دیدگاه‌های خود درباره رویدادهای ایران پرداختند.

نازنین افشین جم

نازنین افشین جم، کنشگر حقوق بشر، و دختر شایسته پیشین کانادا می‌گوید: «به‌عنوان فعالی که در ۲۰ سال گذشته برای حقوق بشر و آزادی‌ها می‌جنگد، یک سال اخیر برای همه قربانیان و خانواده‌های آنها سالی همراه با درد و رنج عمیقی بوده، و همچنین، سالی پر از امید بی‌نظیر. وجود نور در انتهای تونل هیجان‌انگیز است؛ سرنگونی این رژیم وحشی تئوکراتیک، و مشاهده آزادی و دموکراسی در افق در دسترس پس از ۴۴ سال ظلم ‌و ستم.»

او در ادامه می‌افزاید: «مرگ مهسا ژینا امینی، جرقه انقلاب زن، زندگی، آزادی در ایران را زد و دیگر بازگشتی به دیروز در کار نخواهد بود. ژینا با تجدید باور و امید، همراه با موجی از انرژی و الهام برای پیوستن به انقلاب، جمعیتی خفته‌ای را از خواب بیدار کرد. ایرانیان جان خود را به خاطر آزادی فدا کردند و جامعه جهانی از جمله سیاستمداران را متوجه کرد که حالا ایرانیان به دنبال اصلاحات نیستند و تغییر کامل رژیم را می‌خواهند.»

الناز نوروزی

الناز نوروزی، هنرمند ایرانی آلمانی ساکن هندوستان که از چهره‌های شناخته شده در سینمای بالیوود و هالیوود است، می‌گوید: «مرگ مهسا امینی، یک ملت را به خیابان‌ها آورد، نه فقط به خاطر این دختر جوان، بلکه برای تمامی افرادی که در داخل و خارج از ایران زندگی می‌کنند و هر روز از بی‌عدالتی‌های ناشی از این رژیم قاتل رنج می‌برند.»

او در ادامه می‌افزاید: «روزی نیست که جان‌های از دست رفته را به یاد نیاوریم و به آنها ادای احترام نکنیم. برای فردای بهتر، و دستیابی به عدالت برای عزیزان این فرشتگان از دست رفته دعا می‌کنیم.»

ماز جبرانی

ماز جبرانی، بازیگر و کمدین ایرانی می‌گوید: «من واقعا امیدوارم حرکت و جنبشی که سال گذشته با کشته شدن وحشیانه مهسا ژینا امینی آغاز شد، و بسیار گسترش یافت، سرانجام مثبتی داشته باشد و منجر به آزادی زنان و مردم ایران شود.»

حمید سعیدی

حمید سعیدی، نوازنده، آهنگساز، و برنده جایزه گرمی، می‌گوید: «راستش در طول زندگی آنقدر نظرم راجع به مسائل اساسی زندگی تغییر کرده است، و آنقدر از این تغییرات تجربه کسب کرده‌ام که بدانم تنها راه ما برای داشتن آزادی، زندگی بهتر، و آینده روشن‌تر برای فرزندانمان، تمرکز بر نقطه نظرات مشترک و نادیده گرفتن تفاوت‌ها و اختلاف‌ نظر‌هایمان است.»

او در ادامه می‌افزاید: «سالی که توام با درد‌، خشم، حسرت، بغض، و البته امید گذشت شاهد دیگری بود بر لزوم ایستادگی، اتحاد، و درک متقابل ما مردم از یکدیگر، و همچنین نیاز ما برای چشم بستن بر تفاوت‌ گرایش‌ها یا رویکردهای سیاسی و اجتماعی‌ دیگر همراهانمان. بطور کلی برای جامعه ایران، گریزی‌ به جز رسیدن به آگاهی و نور و سقوط حکومت تاریکی نمی‌بینم. طلوع نزدیک است شاید همین فردا … و یا چند فردای دیگر.»

کاوه یغمایی

کاوه یغمایی، خواننده، نوازنده، و آهنگساز می‌گوید: «رنج و درد ما مشترک است اما دوران سیاه مثل همیشه به پایان خواهد رسید. آگاهی و جسارت برای رسیدن به آزادی در ما و بخصوص نسل جدید ایران موج می‌زند. در کنار هم و بدون توجه به مشکلات و اختلاف‌های دیروز، امروز، و پیش رو، ایران را آزاد خواهیم کرد.»

صهبا مطلبی

صهبا مطلبی، نوازنده، ‌و استاد موسیقی ایرانی می‌گوید: «من به عنوان یک موزیسین و بعد از بیش از سی سال در دل مردمم نواختن به این نتیجه رسیدم که موسیقی و صدا وسیله‌ای مقدس برای تغییر انرژی از سطحی به سطحی متعالی‌تر، و هنرمند واقعی به مانند پل، رابط برقراری آن انرژی، و ساز موسیقی او، ابزار مقدس این ارتباط است.»

او در ادامه می‌افزاید: «لذا هر روز و هر شب برای صلح و دوستی، برقراری آرامش در روی کره زمین، و عدم درد و رنج مردم، امیدوارانه نواختم تا دانایی، مهربانی، و آگاهی را بر بلندای جهان بنشانم. به امید روزهایی روشن و به یاد مهسا و مهساهایی که بود و نبودشان آغازگری روشن برای برقراری صلح جهانی است.»

منصور

منصور، خواننده ایرانی، می‌گوید: « جمهوری اسلامی یک گروه اوباشِ لات و بی‌سواد هستند که با فرمول زنگ‌زده مذهبی یک ملت مظلوم و ساده را به گروگان گرفتند و به اسم خدا و به اسم دین از مردم دزدی می‌کنند. آنها کشور را مانند یک گروه مافیایی اداره می‌کنند و فقط اشخاصی که در خدمت خودشان هستند اختلاس می‌کنند و منفعت می‌برند، و میلیون‌ها ایرانی پشت سر گذاشته شده‌اند با آینده‌ای نامعلوم، اسفناک و‌ با بدترین وضع که انگار در جهنم زندگی می‌کنند.»

او در ادامه می‌افزاید: «همه ما به امید فردایی روشن‌تر زندگی می‌کنیم ولی جمهوری اسلامی سناریویی بسیار تاریک برای این ملت نقاشی کرده و‌ وظیفه مردم است که این نقاشی را تغییر بدهند. مردم ایران، سزاوار بهترین‌ها هستند و با همت و اتحاد می‌توانند به زندگی معمولی که همه مردم دنیا از آن برخوردار هستند، دست پیدا کنند. مردم عزیز این راه روشن است و براندازی جمهوری اسلامی با اتحاد شما حتما شدنی است.»

ناکتا پهلوان

ناکتا پهلوان، بازیگر، نویسنده، و کارگردان می‌گوید: «مهسا، سرآغاز ایران آزاد پس از سال‌ها سیاهی و خفقان است، و انقلاب زن زندگی آزادی سرود همبستگی ما ایرانیان، برای ایرانی که روزی آرزوی آن را در رویا می‌دیدیم ولی امروز زن آبستنی است که هر آن زایش آن فرا می‌رسد.»

جاستینا

جاستینا، رپ‌خوان ایرانی می‌گوید: «انقلاب زن زندگی آزادی یکی از تأثیرگذارترین اتفاقات جهان به حساب می‌آید و اهمیت زیادی دارد. من شخصا بشدت تحت تاثیر این جنبش در سال یک اخیر بودم و به من جسارت و جرأت چند برابر داد برای اینکه تابوها را بشکنم.»

متال ساناز

متال ساناز، مجری و تهیه‌کننده برنامه‌های موسیقی می‌گوید: «مهسا به تمام دنیا نشان داد که یک زن واقعی با قلب شیر چه توانایی دارد. او به همه ما آموخت که عمل واقعی و تفاوت ایجاد کردن چه معنایی دارد. نام مهسا امینی همیشه نماینده زن زندگی آزادی برای نسل‌های آینده خواهد بود، من به پیروزی این انقلاب و پایان جمهوری اسلامی باور دارم.»

نیلوفر فرزندشاد

نیلوفر فرزندشاد، پیانیست، آهنگساز، و ترانه‌سرا می‌گوید: «انسان حق انتخاب دارد و برای رسیدن به کلیه حقوق انسانی خود باید تلاش کند . مردم ما سالهای سخت جنگ و دوران تاریک سلطه‌طلبی حکومتی تمامیت‌خواه و زورگو‌ را با متانت تحمل کرده‌اند، ولی دیگر جائی برای تحمل باقی نمانده است.»

او در ادامه می‌افزاید: «حق گرفتنی است و تنها راه آن همراه شدن و یکی شدن همه مردم شریف و آزادی‌خواه ما ، چه در داخل و چه در خارج از ایران است . هرگز آنچه بر ما روا شد را نخواهیم بخشید.»