بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامهای از دولت خواستند تا متن توافق هستهای به دست آمده با قدرتهای جهانی، یا همان برجام، را به صورت لایحه برای بررسی و تصویب به مجلس ارائه کند.
در این نامه که روز یکشنبه ۲۵ مرداد با امضای ۲۰۱ نماینده توسط یکی از اعضای هیات رئیسه در صحن علنی مجلس خوانده شد، آمده است: «براساس اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی بررسی متن برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام از وظایف قانونی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت است.»
در ادامه نامه آمده است: «ارایه متن برجام به مجلس میبایست در قالب لایحهای از سوی دولت به مجلس باشد که ضروری است هرچه سریعتر به مجلس تقدیم شود.»
نمایندگان هرگونه «اقدام داوطلبانه و شروع اجرایی توافقنامه به صورت موقت، دائمی یا الزامی قبل از تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان» را غیرقانونی دانستند.
این خواسته نمایندگان در حالیست که پیشتر عباس عراقچی، عضو ارشد مذاکره کننده ایران و معاون وزیر امور خارجه گفته بود که تصویب برجام در مجلس به دلیل تبدیل کردن تعهدات داوطلبانه به تعهدات حقوقی و قانونی، به صلاح نیست.
حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز در این باره نظری مشابه نظر عراقچی ارائه کرده بود.
با این حال، آقای عراقچی روز یکشنبه همزمان با خواندن نامه نمایندگان در مجلس، در نشستی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت که وزارت امور خارجه حساسیتی نسبت به ارائه برجام به صورت لایحه به مجلس شورای اسلامی ندارد.
این اظهار نظر آقای عراقچی دو روز پس از آن ابراز شد که احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان جمهوری اسلامی در خطبههای نماز جمعه تهران، گفت که اعتقاد دارد توافق هستهای میان ایران و قدرتهای جهانی باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.
مقامات دولت ایران پیشتر با تصویب برجام در مجلس مخالفت کرده بودند.