وزیر ارشاد ایران در دیدار با آیتالله ناصر مکارم شیرازی عنوان کرد که از ورود ۱۰ فیلم «نامناسب» به جشنواره فیلم فجر جلوگیری کرده است.
به گزارش رسانههای ایران سید رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با سفر به قم به دیدار ناصر مکارم شیرازی، یکی از «مراجع تقلید» شیعه رفته و گزارش داده که از ورود ۱۰ فیلم «با موضوعات فمینیستی و نامناسب» به جشنواره فیلم فجر جلوگیری کرده است.
آقای مکارم شیرازی که یک روحانی بلندپایه مورد حمایت جمهوری اسلامی است، یکی از منتقدان علی جنتی، وزیر ارشاد سابق بود و گفته میشد که اعتراضهای او یکی از دلایل اصلی تغییر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
اشاره آقای صالحی امیری به فیلمهای چند کارگردان سرشناس است که از آن جمله میتوان به «کاناپه» به کارگردانی کیانوش عیاری، «لِرد» اثری از محمد رسولاف، «ملی و راههای نرفته» ساخته تهمینه میلانی، «هجوم» به کارگردانی شهرام مکری، «شعله ور» ساخته حمید نعمتالله، «بوف کور» اثر احمدرضا معتمدی و «خانه کاغذی» به کارگردانی مهدی صباغ زاده اشاره کرد.
محمد حیدری دبیر جشنواره امسال حتی از این هم فراتر رفته و اعلام کرده که فیلم «کاناپه» کیانوش عیاری نه تنها در جشنواره حضور ندارد بلکه تا پیش از تایید از سوی مراجع دینی اجازه اکران نخواهد داشت.
عیاری، سینماگر سرشناس ایرانی در این فیلم از کلاه گیس برای بازیگران زن استفاده کرده و آنها در منزل حجاب ندارند.
مکارم شیرازی در دیدار با وزیر ارشاد، خواستار نظارت بیشتر بر فیلمها شده و گفته است که این وزارتخانه نباید از «اصول دینی» کوتاه بیاید.
او همچنین در ادامه انتقادات خود از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی گفت: «فضای مجازی مشکل عظیمی شده و به منجلابی متعفن تبدیل شده است. فیلتر و سالم سازی و پالایش در جای خود نیاز است اما باید به فکر جایگزین درست بود.»