بسیاری از شهرهای استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، و ایلام روز پنجشنبه سوم آبانماه صحنه اعتصابات سراسری بود.
طبق گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، بازاریان در ٢٢ شهر از جمله سنندج، مهاباد، کرمانشاه، ایلام، مریوان، جوانرود، و سردشت در اعتصاب هستند.
در روزهای گذشته مرکز هماهنگی احزاب کردستان ایران در فراخوانی از تمامی شهروندان ایرانی خواسته بود به نشانه همبستگی با مردم کردستان، روز پنجشنبه دست به اعتصاب بزنند.
همزمان گزارشها از تداوم بازداشت گسترده شهروندان کُرد در بسیاری از شهرها از جمله مهاباد، سنندج، مریوان، پیرانشهر و صحنه حکایت دارند.
در همین حال، خبرگزاری برنا وابسته به وزارت ورزش نیز از بازداشت وریا غفوری بازیکن کُرد باشگاه فولاد خوزستان به اتهام «توهین و تخریب تیم ملی فوتبال ایران و تبلیغ علیه نظام» خبر داد.
کشته شدن یک شهروند مهابادی
شمال خدیری، شهروند ٣٢ ساله که ٢٧ آبان در جریان اعتراضات در مهاباد زخمی شده بود، روز پنجشنبه بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستانی در ارومیه درگذشت. به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، پیکر شمال هنوز به خانوادهاش تحویل داده نشده است.
احضار نماینده مهاباد به دادگاه
جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس ایران، روز چهارشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر خود اعلام کرد که طی روزهای گذشته «بارها» توسط قوه قضائیه احضار شده است. به گفته آقای محمودزاده، قوه قضائیه به جای پیگیری حق و حقوق معترضان و خانوادههای جانباختگان مهاباد و دیگر شهرهای کُردنشین، «از من به عنوان نماینده حامی همان مردم داغدیده، شکایت کیفری کرده است.»
«هفته کشتار»
شبکه خبری سیانان در گزارشی پیرامون سرکوب شدید در شهرهای کردستان از آن به عنوان «هفته کشتار» نام برد.
در این گزارش همزمان با پخش تصاویری از مراسم تشییع جنازه کاروان قادرشوکری در پیرانشهر و سخنان پدر این نوجوان کشتهشده در میان انبوه حاضران، عنوان میشود که با برگزاری هر مراسم خاکسپاری، خشم و مقاومت بیشتری در میان کردهای ایرانی ایجاد میشود.
به گزارش سیانان، اقلیتهای ایرانی از جمله کُردها متحمل بیشترین و شدیدترین سرکوبهای بودهاند و «شهرهای کردنشین به منطقه جنگی تبدیل شدهاند.» به گزارش این رسانه، اعزام گسترده نیروهای امنیتی و ادوات نظامی با شدت گرفتن اعتراضات کُردها، همزمان بوده است.
این در حالی است که محمد اسماعیل کوثری، از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگویی با خبرگزاری جماران ضمن تایید اعزام «نیروی زمینی به غرب کشور» ادعا کرد که «تجزیهطلبان» در منطقه اقلیم کردستان حضور پیداکردهاند تا بتوانند «قسمتی از کردستان را به دست بیاورند.»
همچنین ببینید: اذعان نماینده سپاهی مجلس شورای اسلامی به اعزام نیروی زمینی به کردستانهمچنین تصاویر منتشرشده در فضای مجازی، حاکی از پرواز مکرر هلیکوپترهای نظامی بر فراز آسمانهای سردشت، مریوان، و بوکان است.
با استناد به گزارشهای سازمانهای حقوق بشری، طی یک هفته گذشته نزدیک به ۵۰ شهروند کُرد در جریان سرکوب اعتراضات حکومتی کشته شدهاند.
مقامات جمهوری اسلامی سرکوب شهروندان کُرد و حمله به مقر احزاب کُرد ایرانی در کردستان عراق را مقابله با «تجزیهطلبی» میخوانند. فعالان کُرد، در مقابل، میگویند هدف از این حملات انحراف افکار عمومی از تظاهرات سراسری ایرانیان است.