همانطور که انتظار میرفت، اعضای شورای نگهبان در انتخابات هیات رئیسه، احمد جنتی دبیر کهنسال این شورا را در سمت خود ابقا کردند. احمد جنتی که در ۹۵ سالگی خود به سر میبرد، ۲۵ تیرماه بار دیگر از سوی آیت الله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از فقههای شورای نگهبان در سمت خود ابقا شده بود.
روز چهارشنبه ۵ مرداد، اعضای شورای نگهبان در انتخابات هیات رئیسه آقای جنتی را در سمت دبیری این شورا ابقا کردند. او از سال ۱۳۵۹ به عضویت شورای نگهبان در آمد اما از سال ۱۳۷۱ به عنوان دبیر این شورا انتخاب شد. دبیر حکم ریاست این شورا را بر عهده دارد.
آقای جنتی متولد اسفند ۱۳۰۵ در لادان اصفهان، از جمله کهنسالترین سیاستمداران ایرانی است که به جز دبیری شورای نگهبان، همزمان رئیس مجلس خبرگان و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز است.
در هفتههای اخیر، زمزمههایی از تغییر احمد جنتی مطرح شد اما حتی کهولت سن، مانع ابقای او از سوی رهبر جمهوری اسلامی نشد.
نهاد شورای نگهبان براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، وظیفه بررسی انطباق قوانین کشور با اسلام و قانون اساسی را دارد.
شش فقیه این شورا را رهبر منصوب میکند و شش عضو حقوقدان آن از سوی رئیس قوه قضائیه، که خود منصوب رهبر است، به مجلس شورای اسلامی معرفی میشود تا بعد از کسب رای اعتماد، عضو شورا شوند. هر طرح و لایحه مصوب مجلس، باید به تائید شورای نگهبان برسد تا به قانون تبدیل شود.
احمد جنتی یکی از وفادارترین مهرههای منصوب رهبر جمهوری اسلامی است.
یکی از نقشهای مهم شورای نگهبان نظارت بر انتخابات است. جایی که نقش احمد جنتی و سایر همکارانش مورد انتقادات زیاد است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در سه دهه اخیر، شورای نگهبان به رهبری جنتی، مانع حضور منتقدان جمهوری اسلامی در انتخابات شده است.
حتی این شورا مانع حضور اکبر هاشمی رفسنجانی، علی لاریجانی و محمود احمدی نژاد در سه انتخابات اخیر ریاست جمهوری شده است.
اما نقش مهمتر جنتی، ریاست بر مجلس خبرگان رهبری است. این نهاد وظیفه نظارت، برکناری و انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی را دارد.
جنتی، گاهی به خاطر اظهاراتش، مایه شوخی و طنز در فضای مجازی شده است.
احمد جنتی از بهمن دو سال پیش به خاطر آنچه «جلوگیری از انتخابات آزاد» نامیده شده، در فهرست تحریمهای خزانه داری ایالات متحده قرار دارد.