«فریبرز باغی» شهروند بهایی زندانی در یزد با پایان محکومیت خود از زندان آزاد شد.
برخی از وبسایتهایی که اخبار حقوق بشری ایران را منتشر میکنند روز یکشنبه ۲۶ آبان گزارش دادند که فریبرز باغی که به سه سال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود با سپری کردن دوران محکومیت خود از زندان آزاد شد.
آقای باغی به همراه ۱۹ شهروند بهایی دیگر در مرداد ۱۳۹۱ در شهر یزد دستگیر شد.
این شهروندان پس از یک ماه بازجویی، با قرار وثیقه آزاد شدند و یک سال بعد در دادگاهی که به صورت گروهی برای آنان برگزار شد، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» به یک تا چهار سال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم شدند.
آقای باغی در پی این حکم تقاضای تجدید نظر کرد و در نامهای برای قضات دادگاه تجدیدنظر نوشت که تلاش او حمایت از خانوادههای بهایی بوده و نه اقدام برای امنیت ملی.
او در بخشی از نامه خود نوشت که یکی از اتهامات او «راه اندازی تشکیلات مخفی و اقدام علیه امنیت ملی» بوده است. در حالیکه به نوشته او این تشکیلات، یک جمع خانوادگی بوده که فعالیتهایی مثل «رسیدگی به نیازمندان، حل و فصل اختلافات زناشویی و مالی، تعلیم و تربیت کودکان بهائی و اقداماتی از این نوع داشته» و حتی اگر مخفی و سازماندهی شده هم بوده نمیتوانسته تهدیدی برای امنیت یک کشور باشد.
او در آن نامه خود که مرداد ماه ۹۳ نوشت بر بی گناهی خود تاکید کرد و از دادگاه تجدید نظر تقاضای برائت کرد اما حکم اولیه او تایید شد.
فشارها بر جامعه بهایی ایران طی سالهای اخیر افزایش یافت و در آخرین سالهای دولت محمود احمدینژاد تعداد زیادی از بهائیان و رهبران آنها بازداشت و زندانی شدند. ضمن اینکه علاوه بر تداوم محرومیت اعضای این اقلیت دینی، فشارها برای محرومیت آنها از کسب و کار نیز افزایش یافت.
جامعه جهانی بهائی در نامه سرگشادهای به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، این آزارها را «آپارتاید اقتصادی علیه بخشی از جمعیت ایران» خوانده است.
در چهار سال گذشته صدها مغازه و محل کسب و کار بهائیان مهر و موم شده است و خانوادههای بسیاری درآمد خود را از دست دادهاند.
آبان ماه گذشته کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای به ادامه نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی ایران اعتراض کرد. در این قطعنامه به نقض آزادی اقلیتهای مذهبی و قومی به ویژهنقض حقوق بهائیان در ایران، به عنوان پرجمعیتترین گروه اقلیت غیرمسلمان اشاره، و محکوم شد.
عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در حقوق بشر ایران نیز در گزارش خود به موقعیت بهائیان در ایران نیز پرداخت و اشاره کرد که تعداد زیادی از اعضای جامعه بهائی ایران از نقض حقوق انسانی خود توسط حکومت رنج میبرند.