رابرت مالی: حکومت ایران با تظاهرکنندگان مسالمت‌جو وحشیانه برخورد می‌کند 

رابرت مالی

نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران با انتشار توییتی برخورد حکومت جمهوری اسلامی با معترضان را ‌«وحشیانه» توصیف کرد.

رابرت مالی روز شنبه ۲ مهر در توییتی نوشت که حکومت ایران «با تظاهرکنندگان مسالمت‌جو وحشیانه برخورد می‌کند و سعی می‌کند دسترسی شهروندان به اینترنت جهانی را ببندد.»

او‌ در ادامه این توییت بر اقدام ایالات متحده برای کمک به «برقراری ارتباط ایرانیان با یکدیگر» تاکید کرد.

مالی این توییت را در واکنش به صحبت‌های ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، منتشر کرده است.

کنعانی پیش‌تر درباره تصمیم تازه وزارت خزانه‌داری آمریکا برای دادن مجوز کلی در رابطه با تحریم‌ها با هدف حفظ دسترسی مردم ایران به اینترنت، گفت که آمریکا با کاستن از شدت چند تحریم ارتباطی و در عین حال پابرجا نگه‌داشتن فشار حداکثری، «در پی پیشبرد اهداف خود علیه ایران» است.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین هشدار داد که «تلاش‌ها برای نقض حاکمیت ایران» بی‌پاسخ نخواهد ماند.

وزارت‌ خزانه‌داری ایالات متحده روز جمعه ۱ مهر اعلام کرد که یک مجوز کلی را برای توسعه روش‌ها به منظور تسهیل دسترسی مردم ایران به اینترنت رایگان و جریان آزاد اطلاعات صادر کرده‌ است.

در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا که روز جمعه منتشر شد، ضمن تاکید بر حمایت ایالات متحده از آزادی بیان، «رفتار خشن و سانسور و سرکوب گسترده» در ایران محکوم شده بود.

در پی این تصمیم دولت آمریکا، ایلان ماسک، مدیر شرکت‌های تسلا و اسپیس ایکس، نیز در توییتر نوشت که اینترنت ماهواره ای استارلینک برای ایران فعال می‌شود.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

این اعتراضات در تمام استان‌های ایران جریان داشته است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.