در پی به راه افتادن موج جدید تورم و گرانی که گریبانگیر اقتصاد ایران شده، قیمت ارزهای خارجی نیز افزایش یافت و قیمت هر یک دلار آمریکا در روز سهشنبه به نرخ تاریخی ۳۲ هزار تومان رسید.
رکورد تازه افزایش نرخ ارزهای خارجی در ایران موجی از نگرانیها را در پی داشته است.
بر اساس گزارش روز سهشنبه ۱۷ خرداد در وبسایت بنبست، که نرخ ارز در بازار ایران را گزارش میکند، نرخ فروش هر یورو در بازار ارز کشور به ۳۴ هزار و ۲۶۰ تومان رسید.
در این گزارش، قیمت خرید هر دلار آمریکا ۳۱ هزار و ۹۰۰ تومان و نرخ خرید یورو ۳۴ هزار و ۱۱۰ تومان اعلام شده است.
همچنین هر سکه بهار آزادی در ایران ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و نیمسکه بهار آزادی هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته میشود.
میثم بهرامی، روزنامهنگار اقتصادی، در توییتی با بیان این که قصد «ترساندن» مردم را ندارد، تأکید کرد: «تحلیلگرهای تکنیکال اعتقاد دارند وقتی قیمت یک چیزی از سقف تاریخیاش بگذرد و بالای آن تثبیت بشود، تازه قرار است که رشد کند!»
محمد جهانگرد، یکی از کاربران توییتر، در شرح وضعیت معیشتی مردم با اشاره به تحریمها نوشت: «حقوق بازنشستگی یکی از اعضای خانوادهام سال ۹۵، زمان دلار سه هزار و ۲۰۰ تومانی، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده، امروز دلار ۱۰ برابر شده و البته کالاهای دیگر غیر از سوخت از ۱۰ تا ۳۰ برابر شده، حقوق او به شش میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده، یعنی افزایش پنج برابری.»
سیامک قاسمی، تحلیلگر اقتصادی نیز عنوان کرد: «ما گوشهای از این اقتصاد دست به سینه نشستهایم و نظاره میکنیم که آقایان چگونه اقتصاد را به سیاست و تحریم گره نمیزنند! پرونده ایران دوباره در مسیر شورای حکام و شورای امنیت و تحریم پشت تحریم قرار گرفته است و نوسانات دلار و بیثباتی و بیآیندگی، اقتصاد و کشور را فرا گرفته است.»
افزایش نرخ ارزهای خارجی در بازار ایران در حالی است که اعتراضات معیشتی از سر گرفته شده و سهشنبه برای دومین روز متوالی بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی در ۱۸ شهر به خیابان آمدند و دولت و مجلس را به دروغگویی متهم کردند.
همزمان، آمریکا، بریتانیا، آلمان، و فرانسه پیشنویس قطعنامهای را به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کردهاند که در آن از ایران به دلیل پاسخ ندادن کامل به پرسشهای این سازمان در مورد پیدا شدن ذرات اورانیوم در سایتهای از پیش اعلام نشده مورد انتقاد قرار گرفته است.
نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، نیز گفته است این کشور انتظار دارد که شورای حکام یک «علامت هشدار آشکار» برای «رژیم تهران صادر کند و روشن کند که اگر به سیاست سرپیچی هستهای خود ادامه دهند، هزینه سنگینی خواهند پرداخت.»
از سویی، ابراهیم رئیسی به چند دستگاه دولتی دستور داده است تأمین و ذخیره «احتیاطی» کالاهای اساسی را پیگیری کنند.
همچنین ببینید: دستور ابراهیم رئیسی برای «ذخیره احتیاطی» کالاهای اساسی