یک کارشناس اقتصادی درباره سیاستهای اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی میگوید تا زمانی که کشوری «کانونهای عفونی فساد» را در درون خود تقویت کند، نمیتواند فساد را کنترل کند.
حسین راغفر، اقتصاددان در گفتوگو با ایلنا با اشاره به تصمیم دولت رئیسی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به بهانه مهار فساد گفت: «با این کار فساد فربهتر میشود.»
آقای راغفر با بیان این که «تمام این افراد» حامی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، وجود فساد در سیستم توزیع را تأیید میکنند و در عین حال «مدعی هستند با افزایش قیمتها فساد را کنترل میکنند»، پرسید: «چرا وقتی ارز هفت هزار تومان تا ۳۲ هزار تومان افزایش پیدا کرد، فساد را نتوانستند کاهش دهند؟»
در روزهای گذشته، محسن رضایی، معاون اقتصادی ابراهیم رئیسی، گفته بود دولت سالانه ۶۵ تا ۸۰ میلیارد دلار یارانه پنهان پرداخت میکند و اکنون به دنبال «حذف ارز ترجیحی» و «ساماندهی یارانههای پنهان» است.
پیش از این نیز یک عضو مجلس شورای اسلامی از اصلاح لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بر اساس نظر آیتالله خامنهای خبر داده بود.
همچنین ببینید: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت رئیسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ را بر اساس نظر خامنهای «اصلاح» میکند
در سالهای گذشته انتقادهای مختلفی از اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برخی از کالاها شده است. منتقدان می گویند پرداخت این ارز به رانتخواری افراد و گروه های خاص کمک میکند. برخی رسانههای ایران در سال ۹۸ گزارش دادند که ارز دولتی (نیمایی) در اختیار افرادی از دو خانواده مشهور نوربخش و بهشتی تعلق گرفته است.
همچنین ببینید: افشای بخش دیگری از فساد حکومتی در ایران؛ ۳ میلیارد یورو ارز دولتی به «دو خانواده مشهور» تعلق گرفته است