اسیدپاشی و سخنان ضد و نقیض مقام های ایران

اصفهان

اسیدپاشی به زنان و دختران جوان اصفهانی با واکنش های مختلفی درمیان مردم و مسئولان حکومتی ایران روبرو شده است.

در حالی که افکار عمومی در ایران از این حملات ابراز نگرانی کرده و روز گذشته تهران و اصفهان شاهد برگزاری دو تجمع اعتراضی در این زمینه بود، مقام های قضایی و پلیس سخنان ضد و نقیضی در مورد این حملات بیان کرده اند.

این که چند نفر در اصفهان مورد اسیدپاشی قرار گرفته اند؟ عامل حمله ها یک نفر بوده یا چند نفر؟ دلیل این حمله ها چه بوده؟ و دست آخر آیا کسی در ارتباط با این پرونده بازداشت شده است یا نه؟ سؤال هایی ست که با جواب های متفاوت مسئولان روبرو شده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، عبدالله محمودزاده، مسئول دفتر جانشینی رهبر جمهوری اسلامی در نیروی انتظامی امروز پنج‌شنبه اول آبان گفته است که عوامل اسیدپاشی در اصفهان شناسایی شدند و هیچگونه ارتباطی با موضوع بی حجابی نداشتند.

پیشتر، حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزارت کشور ایران گفته بود که اسیدپاشی‌های اخیر به صورت فردی بوده و سازمان‌یافته نیست.

در حالی که مقام های قضایی اصفهان تعداد زنانی را که مورد حمله قرار گرفته اند چهار نفر اعلام کرده اند، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده پلیس ایران وقوع هفت یا هشت مورد اسیدپاشی در اصفهان در ماه‌های اخیر را تأیید کرده است.

دور جدید اسیدپاشی ها در اصفهان از ابتدای مهرماه توسط موتورسواران ناشناس در این شهر، و تقریبا همزمان با تهدیدهایی که در شبکه های اجتماعی علیه بدحجابان منتشر می شد، آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، ابراهیم رئیسی، دادستان کل ایران و غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری استان تهران پیوند زدن مسئله اسیدپاشی با موضوع امر به معروف و نهی از منکر را به جریانات ضد انقلاب نسبت داده اند.

در روزهای گذشته سخنان مشابهی نیز از سوی چند مقام قضایی و نظامی و چند نشریه نزدیک به اصولگرایان منتشر شده است.

مقصر نشان دادن نیروهای سیاسی مخالف و یا کشورهای خارجی در موضوع های داخلی ایران نیز امری است که پیشتر هم در سخنان مقام های ایران دیده شده است.

اسیدپاشی های اخیر در اصفهان هم زمان با انتقاد گسترده امامان جمعه از رواج بد حجابی در جامعه، طرح قانون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس و فعال شدن گروه هایی مانند انصار حزب الله به منظور مقابله با زنانی که به گفته آنها بدحجابند صورت گرفته است.

برخورد با زنانی که طرز پوشش و آرایش آنان مطابق نظر رهبران جمهوری اسلامی نیست از ابتدای پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ تاکنون با خشونت هایی همراه بوده است.

در تازه ترین رویداد در این زمینه ساعتی پیش سرهنگ حسین حسین زاده مقام انتظامی گفت براساس تحقیقات پلیس فتا، دو نفر از کسانی که در فضای لاین، خبرهای کذب را در خصوص اسید پاشی منتشر می کردند، شناسایی شدند و پس از آن که مشخص شد که این افراد در یکی از شهرهای جنوبی کشور اقامت دارند، تیم ویژه ای برای دستگیری آنها به این شهر اعزام شده است.

به گفته او اقدامات کارآگاهان پلیس، نیروهای اطلاعات، سپاه و تمام دستگاه های مرتبط، نشان می دهد که مرتکب این اسیدپاشی ها، یک نفر بوده است.

وی افزود: عامل این کار، فردی دچار اختلالات روانی و ناهنجاری های اجتماعی است که به واسطه محرک های روانی، متوسل به خشونت کور شده است.