کانون فیلمسازان مستقل: حکم رسول‌اف نشان داد که قانون جمهوری اسلامی، تنها ابزاری برای لجبازی و انتقام‌گیری از مخالفان است

در پی اعلام حکم ۸ سال حبس شلاق، جزای نقدی، و ضبط مال محمد رسول‌اف، کانون فیلمسازان مستقل ایران، آن را به شدت محکوم کرد و نوشت که این حکم بار دیگر نشان می‌دهد که قانون در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، تنها ابزاری برای لجبازی و انتقام‌گیری از مخالفان است.

بیانیه کانون فیلمسازان مستقل ایران، اقتدارگرایان حاکم را به دلیل سرکوب هنرمندان، زنان، کودکان و معترضان به شدت نقد می‌کند. در این بیانیه آمده است که این اقدامات ظالمانه، تنها برای پنهان کردن «هراس‌های مدام و بنای قدرت فروریخته حکومت » انجام می‌شود.

کانون فیلمسازان مستقل ایران تاکید کرد که حکومتی که به سرکوب و کشتن کودکان و هنرمندان می‌پردازد، هیچ آینده‌ای ندارد و به زودی فرو خواهد پاشید. این کانون همچنین اعلام کرد که در کنار محمد رسول‌اف و سایر هنرمندانی که مورد سرکوب حکومت قرار گرفته‌اند، ایستاده و از آنها حمایت خواهد کرد.

بابک پاک‌نیا، وکیل دادگستری، روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت از ارسال حکم ۸ سال حبس، شلاق، جزای نقدی، و ضبط مال محمد رسول‌اف، کارگردان و فیلمساز شناخته‌شده، به اجرای احکام خبر داد.

بابک پاک‌نیا در رشته توئیتی در صفحه «ایکس»، با اشاره به این حکم و اعلام این که پنج سال از این حکم ۸ ساله قابل اجرا است، دلیل اصلی صدور این حکم علیه محمد رسول‌اف را «امضای بیانیه‌ها و ساخت فیلم و مستند» ذکر کرد.

او افزود: «از نظر دادگاه، این اقدامات مصداق اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور محسوب می شود.»

به نوشته این وکیل دادگستری، حکم صادره علیه محمد رسول‌اف ابتدا در شعبه‌ ۲۹ دادگاه انقلاب صادر و سپس از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر عینا تأیید شده و در حال حاضر هم پرونده به اجرای احکام ارسال شده است.

بابک پاک‌نیا حدود ۱۰ روز قبل هم از احضار و مورد بازجویی قرارگرفتن چند نفر از عوامل تولید فیلم سینمایی «دانه‌ی انجیر مقدس»، ساخته محمد رسو‌ل‌اف، خبر داده و نوشته بود که به آنها گفته شده از محمد رسول‌اف بخواهند فیلم را از جشنواره کن خارج کند.

فیلم«دانه انجیر مقدس»، جدیدترین فیلم محمد رسول‌اف، قرار است در بخش مسابقه جشنواره کن به نمایش دربیاید.

این سینماگر منتقد حکومت که در چندین جشنواره بین‌المللی سینمایی موفق به کسب جوایز شده همواره از سوی مقامات قضائی جمهوری اسلامی تحت فشار قرار گرفته و بارها با احکام حبس و ممنوع الخروجی مواجه شده است.

محمد رسول‌اف پیشتر هم با فیلم‌های «دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند»، «لِرد»، و «جزیره آهنی»، در جشنواره بین‌المللی کن حضور داشته است.

او در پی امضای بیانیه‌ی «تفنگت را زمین بگذار»، در تیرماه ۱۴۰۱ بازداشت و ممنوع‌الخروج شد و به این ترتیب از سفر به فرانسه و داوری بخش «نوعی نگاه» در جشنواره کن بازماند.

ائتلاف بین‌المللی «فیلمسازان در معرض خطر» در سال ۱۴۰۲ با انتشار بیانیه‌ای خواستار رفع ممنوعیت خروج محمد رسول‌اف، سینماگر سرشناس، شده بو