استقبال آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه از قطعنامه شورای حکام درباره ایران

AUSTRIA IAEA IRAN

سخنگویان وزارت امور خارجه فرانسه، آلمان، بریتانیا و آمریکا با اشاره به تصویب قطعنامه شورای حکام سازمان بین المللی انرژی اتمی درباره ایران از این قطعنامه ابراز خشنودی کردند.

این سخنگویان در بیانیه‌ای اعلام کردند : «تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به همکاری ناکافی مقامات جمهوری اسلامی با آژانس و پاسخگو نبودن آنها درباره مسائل جدی و باقیمانده مربوط به تعهدات حقوقی ایران بر اساس توافقنامه پادمان‌های معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته ای مورد حمایت همه ما است.»

این مقامات در ادامه تاکید کردند: «جمهوری اسلامی باید توضیحات فنی معتبری درباره وجود ذرات اورانیوم شناسایی شده در سه مکان اعلام نشده در ایران را ارائه کند و محل نگهداری مواد هسته‌ای مرتبط و تجهیزات آلوده را روشن کند.»

آلمان، فرانسه، بریتانیا و آمریکا همچنین اعلام کردند در صورت همکاری مقامات جمهوری اسلامی و دریافت گزارش مدیر کل آژانس، مبنی بر حل مسائل باقی‌مانده، شورای حکام می‌تواند رسیدگی به این موضوع را متوقف کند.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه‌ای ایران را ملزم کرد در زمینه بقایای اورانیوم یافت‌شده در سه سایت هسته‌ای اعلام‌نشده «فورا» با آژانس همکاری کند.

قطعنامه مزبور که توسط آمریکا، بریتانیا، فرانسه، و آلمان تهیه شد، می‌گوید «لازم و فوری» است ایران درباره منشا بقایای اورانیوم یافت‌شده در این سایت‌ها توضیح دهد.

این قطعنامه همچنین می‌افزاید: « ایران باید به تمامی پرسش‌های آژانس پاسخ دهد.»

آمریکا دقایقی پیش از تصویب قطعنامه گفت: «جمهوری اسلامی باید بداند که در صورت خودداری از همکاری با آژانس با اقدامات بیشتر شورای حکام از جمله ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل مواجه می‌شود.»

علاوه بر چهار طرف غربی برجام، ٢٢ کشور دیگر نیز به قطعنامه مزبور رای مثبت و پنج کشور رای ممتنع دادند. چین و روسیه تنها مخالفان قطعنامه بودند و دو کشور هم در جلسه شرکت نکردند.

این دومین قطعنامه شورای حکام طی شش ماه اخیر و همزمان با تداوم بن‌بست مذاکرات احیای برجام می‌آید.

جمهوری اسلامی، بارها لغو نظارت‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای خود را به عنوان یکی از پیش شرط‌هایش برای نهایی‌کردن مذاکرات احیای برجام عنوان کرده است.

این دومین قطعنامه‌ایست که امسال توسط این شورا در این مورد به تصویب می‌رسد.