شهناز اکملی، مادر یکی از قربانیان اعتراضات ۸۸ در واکنش به دستگیری دختر دیگرش: تا زنده‌ام ندای دادخواهی‌ام بلند است

مریم کریم‌بیگی، خواهر دادخواه مصطفی کریم‌بیگی از جان‌باختگان اعتراضات سال ۸۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

در ادامه فشارها بر فعالان مدنی و سیاسی در ایران، مریم کریم‌بیگی، از اعضای خانواده‌های دادخواه بازداشت شد، منیره عربشاهی، زندانی ضد حجاب اجباری با وخامت حالش از زندان کچویی به بیمارستان انتقال یافت و پیام شکیبا و پیمان پورداد، دو زندانی سیاسی به زندان رجایی‌شهر تبعید شدند.

بر اساس گزارش‌ها از ایران، نیروهای امنیتی با مراجعه به خانه شهناز اکملی، مادر مصطفی کریم‌بیگی از جان‌باختگان اعتراضات سال ۸۸، دختر او مریم کریم‌بیگی را بازداشت کردند.

خانم اکملی در ویدئویی که روز سه‌شنبه ۲۴ خرداد پس از بازداشت مریم کریم‌بیگی منتشر کرده، با بیان این که نیروهای حکومتی پسرش را با شلیک گلوله در عاشورای سال ۸۸ کشته‌اند، گفت که ساعت هفت صبح مأموران برای بردن دخترش داخل خانه ریخته‌اند، گفت که آنها «حکم تفتیش و بازداشت داشتند، به چه جرمی؟ به جرم دادخواهی!»

شهناز اکملی با اعلام این که «تمام زندگی» آنها را به هم ریخته‌اند و ضمن بازداشت دخترش، موبایل و لپ‌تاپ مریم کریم‌بیگی و همچنین موبایل مهمان او و کتاب‌های آنها را با خود برده‌اند، گفت که ۱۳ سال پیش پسرش را با شلیک گلوله کشتند و ۱۴ روز دنبال او گشته و حالا نیز دختر او را برده‌اند.

او اضافه کرد: « ۱۳ سال پیش قلب من مرد. من زنده نیستم، ولی از آن روز که مصطفی را با گلوله زدید و کشتید من صدایم را بلند کردم و دادخواهی کردم و امروز دختر مرا به جرم دادخواهی بردید. بدانید که صدای ما خاموش نمی‌شود.»

خانم اکملی با تأکید بر این که «من نه از زندان می‌ترسم، نه از بازجویی و تهدید شما»، عنوان کرد: «صدای دادخواهی‌مان را تا زمانی که زنده هستم بلند می‌کنم.»

مادر مریم کریم‌بیگی با اعلام این که دخترش در بند امنیتی در سلول انفرادی در اعتصاب غذا است و فقط آب می‌خورد، خطاب به مقامات امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی تأکید کرد: «اگر مشکلی برای دختر من پیش بیاید، مجرم شمایید!»

در گزارشی دیگر، آرش صادقی، مدافع حقوق بشر در ایران اعلام کرد، مقامات قضایی، روز سه‌شنبه پیام شکیبا و پیمان پورداد، دو زندانی سیاسی که در بند هشت زندان اوین دوره محکومیت خود را می‌گذراندند، «به بهانه انتقال به اجرای احکام اوین» از بند خارج کرده و به زندان رجایی‌شهر کرج تبعید کرده‌اند.

همچنین ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش داده است که منیره عربشاهی در پی افت شدید میزان کلسیم و بی‌حسی موضعی در بدن، از زندان کچویی کرج به بیمارستانی خارج از زندان انتقال یافته است.

خانم عربشاهی و دخترش یاسمن آریانی، به دلیل مخالفت با حجاب اجباری هر یک به ۹ سال زندان محکوم شده‌اند.