مقاومت حماس برای پذیرش آتش‌بس و آزادی گروگانها؛ ایالات متحده در انتظار پاسخ قطعی

با گذشت یک هفته از ارائه تازه‌ترین پیشنهاد برای توقف جنگ در غزه، ایالات متحده اعلام کرد هنوز پاسخی رسمی از گروه حماس دریافت نکرده ولی مقامات مصری می‌گویند حماس مایل به پذیرش توافق نیست.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۷ خرداد گفت که ایالات متحده هنوز در مورد پیشنهاد آتش‌بس و آزادی گروگانها پاسخی رسمی از حماس دریافت نکرده و «این پیشنهاد همچنان روی میز است.»

متیو میلر افزود: «ما با شرکای خود در منطقه به ویژه با دولت مصر و دولت قطر گفت‌وگو کرده‌ایم و آنها نیز با جناح سیاسی حماس مذاکره کرده‌اند، اما هیچ هنوز پاسخی رسمی دریافت نکرده‌ایم.»

همزمان دو منبع امنیتی مصر با اشاره به ادامه مذاکرات با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا برای رسیدن به یک آتش‌بس اعلام کرده‌اند که تاکنون هیچ نشانه‌ای از پیشرفت در این مذاکرات مشاهده نشده است.

جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده هفته گذشته پیشنهادی سه مرحله‌ای ارائه کرد که آزادی گروگانها را با «آتش‌بس کامل» همراه می‌کرد، طرحی که به گفته او بهترین امید برای برقراری صلح در غزه است.

در همین رابطه ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا روز چهارشنبه ۱۶ خرداد در دوحه با مقامات ارشد قطر و مصر دیدار کرد تا درباره پیشنهادی که توسط جو بایدن، تایید شده بود، بحث کند و فرمولی برای پایان کامل خصومت‌ها در نوار غزه بیابد.

گفته می‌شود مقامات گروه حماس بار دیگر تاکید کرده‌اند که هر توافقی باید پایان جنگ را تضمین کند. مقامات اسرائیل بارها در مذاکرات پیشین با این درخواست مخالفت و اعلام کرده‌اند که از پذیرش چنین تضمین‌هایی خودداری خواهند کرد.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر شبه‌نظامیان فلسطینی به جنوب اسرائیل، ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی از جمله زنان، کودکان، و سالمندان به قتل رسیدند و ۲۵۳ تن دیگر به عنوان گروگان به نوار غزه برده شدند. در حال حاضر، حدود ۱۲۰ تن از گروگان‌ها همچنان در دست شبه نظامیان فلسطینی اسیر هستند. هر چند اسرائیل معتقد است بیش از یک سوم از گروگان‌های باقی مانده در غزه کشته شده‌اند.

پیش از این، اسرائیل بارها گفته است که تا نابودی کامل گروه حماس به نبرد در غزه ادامه می‌دهد.

گروه حماس بارها با پیشنهادهای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها مخالفت کرده است.

این گروه از سوی ایالات متحده، اسرائیل، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.