اسماعيل هنيه، نخست وزیر پیشین حماس در نوار غزه در يک انتخابات درون حزبی به جای خالد مشعل، به عنوان رهبر حماس برگزيده شد.
اسماعيل هنيه که در ميان اعضای اين حزب به داشتن شخصيتی عملگرا شهرت دارد بر خلاف خالد مشعل که در قطر به سر می برد، قرار است در نوار غزه بماند.
به گزارش سايت رسمی حماس، آقای هنيه در اين انتخابات با دو چهره سرشناس در حماس، موسی ابومرزوق و محمد نزال رقابت داشت.
خالد مشعل که دو دوره ریاست دفتر سیاسی حماس را بر عهده داشته است، قرار است مقام رياست مجلس شورای حماس را بر عهده بگیرد. انتخابات این دو در دوحه و نوار غزه همزمان از طريق يک کنفرانس ويديويی برگزار شد.
خبر انتخاب اسماعيل هنيه، سياستمدار ۵۴ ساله، در حالی روز شنبه ۱۶ اردیبهشت در حالی اعلام شد که این گروه از روز دوشنبه پيش با اعلام اساسنامۀ جديد خود سعی دارد از انزوای بين المللی بيرون بیاید.
حماس در اساسنامۀ جديد بدون اينکه بطور مشخص موجوديت اسرائيل را به رسميت بشناسد، لحن ملايمتری به خود گرفته و اعلام کرده است که تشکيل يک کشور مستقل فسطينی در چهارچوب مرزهای ۱۹۶۷ را میپذيرد.
گروه فلسطينی جهاد اسلامی در واکنش به اين رويدادها، روز شنبه موضع جديد حماس را در ارتباط با تشکيل کشور فلسطينی به انتقاد گرفت و اعلام کرد که حماس با اين کار در واقع به اسرائيل امتياز میدهد و به اهداف فلسطینیها لطمه میزند.
تغيير و تحولات دورنی حماس واکنش متفاوت رسانههای خبری را در برخورد با موضع دولت جمهوری اسلامی ايران در پی داشته است. الحيات نوشته است که يحيی سنوار، از مقامات سیاسی حماس در نوار غزه، نقشی حیاتی در بهبود روابط ایران و حماس ایفا کرده که با افزایش کمکهای مالی تهران به شاخه نظامی حماس همراه بوده است. اما مقامهای فلسطینی در دولت محمود عباس بارها از نقش مخرب تهران در تعمیق شکاف سیاسی میان رام الله و غزه انتقاد کردهاند.