لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۹

تغییرات جدید در اساسنامه حماس: «هدف ما مبارزه با یهودیان نیست»


گروه اسلامگرای حماس با حمایت جمهوری اسلامی ایران به مبارزه با اسرائیل مشغول بود.
گروه اسلامگرای حماس با حمایت جمهوری اسلامی ایران به مبارزه با اسرائیل مشغول بود.

گروه اسلامگرا و فلسطینی حماس در اقدامی بی سابقه از زمان پیدایش این گروه، متنی از سیاست های جدید خود منتشر کرد.

بنا به گزارش شبکه خبری جهانی بی‌بی‌سی، حماس روز دوشنبه یازدهم اردیبهشت ماه برای نخستین بار به برقراری یک دولت موقت فلسطینی در چارچوب مرزهای تعیین شده در سال ۱۹۶۷ تمایل نشان داده است.

حماس در متنی که حماس روز دوشنبه منتشر می گوید نیت آن مبارزه با یهودیان نیست بلکه مقاومت در مقابل عوامل «متخاصم و اشغالگر صهیونیستی» است.

حماس در نخستین منشور این سازمان که در سال ۱۹۸۸ منتشر شده بود، لحنی ضد یهودی اتخاذ کرده بود که از سوی بسیاری در جامعه بین المللی محکوم شده بود. اما فوزی برهوم، سخنگوی حماس در مورد منشور جدید این سازمان می گوید «این سند به ما فرصتی می دهد تا با دنیای بیرون ارتباط برقرار کنیم.»

آقای برهوم روز دوشنبه گفت پیام حماس به جامعه بین المللی این است که «حماس افراط گرا نیست بلکه جنبشی عملگرا و متمدنانه است.»

حماس در عین به رسمیت شناختن مرزهای ۱۹۶۷ اسرائیل در نسخه جدید منشور این سازمان، همچنان از به رسمیت شناختن حق وجود اسرائیل خودداری کرده است.

گروه اسلامگرا و فلسطینی حماس، چه در کلیت آن و چه در اشاره به شاخه نظامی‌اش، از سوی اسرائیل، آمریکا، بریتانیا، و چند قدرت بزرگ دنیا به عنوان گروهی تروریستی شناخته شده است.

به نظر می رسد اقدام اخیر حماس در بازنگری در این منشور، تلاشی باشد برای بهبود وجهه و موقعیت جهانی این سازمان.

حماس از سال ۲۰۰۷ به این سو در سه جنگ با اسرائیل جنگیده است و صدها حمله مسلحانه را در اسرائیل و اراضی اشغالی این کشور که مورد ادعای فلسطین است ترتیب داده است.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی قرار است سوم مه در واشنگتن با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ملاقات کند. فتح، حزب متبوع آقای عباس رقیب حماس به شمار می رود.

تحلیلگران می گویند حماس قصد دارد با در پیش گرفتن سیاست جدید روابط با کشورهای غربی را بهبود داده و راه را برای توافق همبستگی با سازمان آزادیبخش فلسطین به رهبری محمود عباس هموار کند.

بسیاری از کشورهای غربی حماس را به دلیل محکوم نکردن خشونت، به رسمیت نشناختن موجودیت اسرائیل و توافق های صلح میان اسرائیل و فلسطینی ها، آن را گروهی تروریستی می دانند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG