گزارش مجمع جهانی اقتصاد از رقابت اقتصادی

روحانی در کنفرانس خبری

اقتصاد ایران در سال گذشته حدود یک درصد رشد منفی داشته، و در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ حدود ۱.۶۶ درصد رشد خواهد داشت.
مجمع جهانی اقتصاد هر سال کشورهای جهان را از نظر رقابت اقتصادی رده بندی می کند.
این مجمع پس از مطالعه بر روی ۱۴۸ کشور جهان، در گزارش رده بندی امسال خود فهرستی از ۲۰ کشور جهان منتشر کرده که از لحاظ رقابت اقتصادی بدترین کشورهای جهان بشمار می روند.

در این لیست، ایران از آخر سوم است. بر پایه گزارش این مجمع جهانی، اقتصاد ایران در سال گذشته نزدیک به یک درصد رشد منفی داشته است. مجمع، رشد اقتصادی ایران را در سال جاری کمتر از یک درصد برآورد کرده است. مجمع همچنین می گوید که میانگین رشد اقتصادی ایران در بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ حدود ۱.۶۶ درصد خواهد بود.

در گزارش مجمع آمده است که دولت جمهوری اسلامی کنترل زیادی بر روی اقتصاد دارد، و اکثر درآمدش را از طریق فروش نفت به دست می آورد. تحریم های غرب بر سر فعالیتهای مشکوک اتمی ایران، تأثیر فروانی بر رشد اقتصادی این کشور گذاشته است. نرخ بیکاری در ایران بسیار بالاست، و دانش آموختگان سطح بالای این کشور در جستجوی کار در کشورهای خارجی هستند.

بر اساس گزارش رده بندی توانمندی رقابت اقتصادی مجمع جهانی اقتصاد، اقتصاد آمریکا پس از ۴ سال متوالی کاهش، امسال از رده هفدهم به رده پانزدهم ارتقاء یافته است. با وجود ضعف در چند بخش اقتصاد کلان، عوامل مختلفی مانند بازارهای بورس و سیستم توانای دانشگاهی به آمریکا کمک کرد که امسال از نظر رقابتی در رده پانزدهم توانمندترین کشورهای جهان در آید.
این مجمع بر اساس قدرت و رشد رقابتی کشورهای جهان را به ۳ دسته قدرتمند یا کارآمد، متوسط، و ضعیف تقسیم کرده است.

صندوق بین الملی پول اخیراً چشم اندازی از اقتصاد جهانی ارائه کرده است که چندان امیدوار کننده نیست. این صندوق میانگین رشد اقتصای کشورهای پیشرفته را ۱.۵ درصد، و کشورهای در حال رشد را ۵.۶ درصد پیش بینی کرده است.