خدایی با ریش و یک اسلحه کلاشنیکوف بر دوش، که لباسهایی خونین بر تن دارد و این عبارت که "یک سال بعد، قاتل همچنان فراری است." این، صفحه روی جلد شماره آینده هفتهنامه شارلی ابدو است که قرار است روز چهارشنبه این هفته منتشر شود.
این هفتهنامه طنز در سالگرد حمله به دفتر نشریه که روز هفتم ژانویه سال ۲۰۱۵ میلادی صورت گرفت، شماره ویژه ای با شمارگان یک میلیون نسخه منتشر خواهد کرد. از این تعداد دهها هزار نسخه به خارج از فرانسه فرستاده خواهد شد. در این میان تقاضاها برای دریافت این شماره ویژه در آلمان بسیار بالاست.
شارلی ابدو در حال حاضر تیراژی در حدود صدهزار نسخهای دارد، که حدود ۱۰ هزار نسخه از آن برای مخاطبان این نشریه در سراسر دنیا ارسال میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه در شماره آینده این نشریه تعدادی از طرحهای منتشر نشده کشتهشدگان حادثه سال گذشته انتشار خواهد یافت.
علاوه بر این چندین نفر خارج از تحریریه این هفتهنامه در این شماره ویژه مطالبی به چاپ خواهند رساند؛ از جمله فلور پلرن، وزیر فرهنگ فرانسه، ایزابل آجانی، شارلوت گنزبورگ، ژولیت بینوش بازیگران فرانسوی، الیزابت بدنتر نویسنده و فیلسوف فرانسوی، تسلیما نسرین نویسنده و فعال حقوق زنان بنگلادشی، راسل بنکس نویسنده آمریکایی، و ابراهیم معلوف نوازنده و آهنگساز لبنانی.
رئیس فعلی نشریه، "ریس"، که هنگام حمله سال گذشته به سختی مجروح شده بود، در سرمقاله شماره آینده در دفاع از لائیسیته می نویسد: "سال ۲۰۰۶ که شارلی ابدو کاریکاتورهایی از محمد منتشر کرد، کسی واقعا فکر نمیکرد که سرانجام کار خشونت باشد. ما فرانسه را به شکل جزیره کوچک لائیکی میدیدیم که میتوان در آن افشاگری کرد، طرح کشید و شوخی کرد بدون آنکه نگران دگم ها و معتقدان بود […] یک ماه پیش از ۷ ژانویه از "شارب" (کاریکاتوریست و سردبیر سابق نشریه که در حمله هفتم ژانویه به قتل رسید) می پرسیدم که آیا وجود محافظ اش همچنان لازم است؟ مساله کاریکاتورهای [محمد] و حواشی آن مربوط به گذشته بود […] اما یک انسان معتقد، به خصوص یک تندرو،هیچگاه توهین به اعتقاداتش را فراموش نمی کند؛ چرا که او پشت سر و پیش روی اش ابدیتی دارد […] این ابدیت بود که هفتم ژانویه بر سر ما آوار شد. دو احمق نقابدار نمی توانند حاصل زندگی های ما را به باد دهند. این آنها نیستند که شاهد مرگ شارلی خواهند بود، بلکه شارلی له شدن آنها را تماشا خواهد کرد."
ریس در ادامه درباره روز حادثه میگوید: "آن روز صبح بعد از سر و صدای کرکننده شصت، هفتاد تیر که در طی سه دقیقه در سالن تحریریه شلیک شد، سکوتی بزرگ اتاق را فرا گرفت. امید داشتم که صدای شکوه و ناله بشنوم. اما نه، هیچ صدایی نبود. این سکوت به من فهماند که آنها مردهاند. وقتی که در نهایت یک آتش نشان کمکم کرد که برخیزم و بعد گام برداشتن از روی "شارب" که کنار من دراز به درزا افتاده بود، نخواستم که سرم را به سوی اتاق برگردانم، چون نمی خواستم مرده های شارلی را ببینم، چون نمی خواستم مرگ شارلی را ببینم."
یک هفته پس از حمله خونین به دفتر هفته نامه شارلی ابدو که منجر به مرگ ۱۲ نفر شد، این هفته نامه طنز در شمارهای ویژه با عنوان "بازماندگان" که تصویری از پیامبر اسلام و عبارت "همه چیز بخشیده شد" را روی جلد داشت، در تیراژ بیسابقه هفت ونیم میلیون نسخه منتشر شد.