واکنش مردم و مقامات دولتی در بسیاری از نقاط جهان به حمله تروریستی علیه دفتر یک نشریه فکاهی در فرانسه، که به کشته شدن ۱۲ نفر، از جمله سردبیر آن هفتهنامه منجر شد، همچنان رو به افزایش است.
مردم و مقامات در اکثر کشورها، اعم از اسلامی و غیراسلامی، همگی اتفاق نظر دارند که این حمله، حملهای علیه آزادی بیان بوده و عاملان آن باید به مجازات برسند.
اما فرانسه، با گذشت یک روز پس از وقوع این حادثه، همچنان در شوک است. مردم روز پنجشنبه، راس ساعت ۱۲ به وقت محلی، در سراسر فرانسه گرد هم آمده و به نشانه احترام به قربانیان حمله به دفتر نشریه شارلی ابدو، یک دقیقه سکوت کردند.
گروهی هم در مقابل دفتر نشریه شارلی ابدو جمع شدند. در میان آنها، تعداد زیادی از خبرنگاران بودند که با در دست گرفتن کارت خبرنگاری و قلم، به همکارانشان که دیروز کشته شدند، ادای احترام کردند.
آنتونی بلنگر دبیرکل فدراسیون جهانی روزنامه نگاران که در این مراسم حضور داشت، گفت «این که چرا اینجا هستیم، بسیار ساده است، ما برای آزادی بیان اینجا جمع شدهایم. پیامهای زیادی از سراسر دنیا رسیده ... این تنها خبرنگاران یا روزنامهنگاران نیستند که در این باره نگران هستند.»
در مونترال کانادا نیز مردم برای ابراز همدردی با مردم فرانسه و قربانیان حادثه روز گذشته در پاریس اقدام به برگزاری تجمع کرده و شعار دادند «ما شارلی هستیم.»
در ترکیه علاوه بر مقامات دولتی، روحانیان آن کشور هم با انتشار بیانیههایی حمله مسلحانه به دفتر هفتهنامه طنز شارلی ابدو و قتل کارکنان آن را محکوم کردند. رییس امور مذهبی ترکیه گفته است این حمله، در حقیقت مقابله با اسلام، و اقدامی علیه مسلمانان بوده است.
تسلیم اَسلام سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز یکی دیگر از مقامات ارشد دولتی در کشورهای اسلامی بود که حمله روز چهارشنبه در پاریس را به شدت محکوم کرد و گفت «ما حمله را محکوم میکنیم، زیرا مخالف هرگونه اقدام تروریستی هستیم.»
در افغانستان، نظیفالله سالارزی سخنگوی رئیس جمهوری آن کشور، ضمن تقبیح حمله دیروز و ابراز تاسف کابل گفت رییس جمهوری اسلامی افغانستان در تماسی با سفیر فرانسه در کابل ابراز همدری خود با رییس جمهوریِ فرانسه و خانواده قربانیان حادثه را ابراز کرده است.
در محل سفارت فرانسه در پکن، پایتخت چین، نیز پرچم فرانسه به نشانه احترام به دوازده قربانی حمله روز گذشته به شارلی ابدو، به حالت نیمه افراشته در آمد. هونگ لی سخنگوی دولت چین ضمن ابراز همدردی با دولت و مردم فرانسه گفت کشورش مخالف هر نوع تروریسم است و از پاریس در تلاش برای حفظ امنیت کشورش حمایت میکند.
تجمع مردمی در مقابل سفارت فرانسه در رم، پایتخت ایتالیا، نیز در همین زمینه برگزار شد و در لیتوانی هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در دیداری با نخست وزیر آن کشور، به احترام قربانیان حادثه روز چهارشنبه در پاریس، یک دقیقه سکوت کردند.