لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۰

یکی از سه متهم حمله به نشریه «شارلی ابدو» خود را به پلیس فرانسه تسلیم کرد


حمله مردان مسلح به کارکنان مجله فکاهی در پاریس
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:08:29 0:00

گزارش خبرنگار صدای آمريکا از محل حادثه

جوان ترین متهم حمله خونین به دفتر نشریه طنز «شارلی ابدو» در پاریس، خود را تسلیم پلیس کرد. پیشتر، و ساعاتی پس از حمله مسلحانه چند نفر به دفتر نشریه «شارلی ابدو» در روز چهارشنبه و کشته شدن تعدادی از کارکنان آن، پلیس فرانسه اعلام کرد که هویت سه نفر از مهاجمان را شناسایی کرده است.

چند فرد مسلح به کلاشنيکف روز چهارشنبه ۱۷ ديماه (۷ ژانويه) به دفتر مرکزی این نشریه حمله کردند و ۱۲ نفر، از جمله یکی از دبیران و ۳ کاریکاتوریست‌ ارشد آن را کشتند. همچنین در اثر این حمله بيش از ۱۰ نفر نیز زخمی شدند.​

پلیس همچنان به دنبال دو برادر دیگر است که هر دو از پاریس هستند «شریف و سعید کواشی» ۳۲ و ۳۴ ساله. پلیس متهمان را پس از آن شناسایی کرد که یکی از آنها کارت شناسایی خود را در خودرویی که از آن برای حمله به دفتر نشریه استفاده شده بود، جا گذاشت.

تحقیقات نیروهای امنیتی فرانسه همچنان ادامه دارد و هیچ گروهی نیز مسئولیت حمله به این نشریه – که اخیراً کاریکاتوری از ابوبکر البغدادی رهبر خودخوانده گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی (داعش) را منتشر کرده بود – را به عهده نگرفته است.

با وجود این که شارلی ابدو سابقه انتشار کاریکاتوری از پیامبر اسلام در سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ خورشیدی) را در کارنامه خود دارد، که باعث شد برخی آن را با بمب آتش‌زا تهدید کنند، اما مطالب طنز آن تنها محدود به دین اسلام یا گروه‌های افراطی اسلامگرا نبود و به ادیان دیگر نیز می‌پرداخت.

باراک اوباما رئيس جمهوری ايالات متحده در بیانیه‌ای حمله افراد نقابدار به دفتر این نشريه را به شدت محکوم کرد و گفت «من شديدا حمله دهشتناک به دفتر نشريه شارلی ابدو در پاريس را محکوم می‌کنم، که بنا بر گزارش‌ها ۱۲ قربانی گرفته است.»

به گزارش نیلوفر پورابراهیم خبرنگار صدای آمریکا در پاریس، دو نفر از کشته‌شدگان در این حملات ماموران پلیس بوده‌اند. از آنجا که این مجله پیش از این مورد حمله قرار گرفته و بارها تهدید شده بود، ماموران پلیس از آن حفاظت می‌کردند.

شاهدان عینی گفته اند که مردان مسلح و نقابدار با سردادن شعار الله اکبر به کارکنان این نشریه تیراندازی کردند و سپس با استفاده از دو خودرو از محل حادثه گریختند.

به گفته خبرنگار صدای آمریکا یکی از امامان جمعه مسجد مسلمانان پاریس حمله امروز به دفتر شارلی ابدو را «مغایر با اسلام و آزادی» دانسته است.

تصاویر بیشتر از حمله مسلحانه در پاریس را در صفحه فیس بوک صدای آمریکا ببینید

فرانسوا اولاند، رئيس جمهوری فرانسه، در محل حادثه حضور یافت و به خبرنگاران گفت اين حادثه «بدون شک» يک حمله تروريستی است.

به گزارش خبرنگار صدای آمریکا، آقای اولاند حمله مسلحانه به دفتر شارلی ابدو را «حمله‌ای علیه آزادی بیان» دانست و گفت این حمله اقدامی است علیه روزنامه‌نگارانی که همواره تلاش می‌کنند نشان دهند در فرانسه می‌توانند از باورهایشان دفاع کنند و این آزادی را دارند.

پس از حمله مردان مسلح، دولت فرانسه وضعيت اضطراری پاريس را به مرحله آماده باش عليه تروريسم افزايش داد.

سناتور مک کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، با خانواده‌های قربانیان این حمله ابراز همدردی کرد. او در پیامی در توئیتر خود، اعلام کرد که آمریکا در کنار دولت و ملت دوست خود، فرانسه، ایستاده است.

سناتور مارک کرک نیز در توئیتر خود نوشت آمریکا در کنار متحدان خود در سراسر جهان که به خاطر آرمان آزادی بیان سوگوار قربانیان حمله تروریستی پاریس هستند، ایستاده است.

واکنش‌های جهانی به حمله مسلحانه در پاریس

جان کری وزیر خارجه ایالات متحده که میزبان وزیر خارجه لهستان بود، درباره حملات مرگبار به دفتر مجله شارلی ابدو گفت: «می‌خواهم مستقیما به مردم پاریس بگویم که مردم آمریکا در کنار شما قرار گرفته‌اند، نه فقط به خاطر وحشت و عصبانیت ناشی از این عملیات خشونت‌بار بلکه در تعهد و همبستگی برای مبارزه با افراط‌گریی، برای اتحاد دو ملت به خاطر آنچه که افراط‌گرایان از آن می‌ترسند؛ آزادی».

آقای کری گفت که با امام جماعت پاریس که روزنامه‌نگاران کشته امروز را شهدای آزادی نامید، موافق است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران حمله تروریستی روز چهارشنبه در پاریس را محکوم کرد و هرگونه اقدام تروریستی علیه انسان‌های بی گناه را با تعالیم اسلام بیگانه دانست.

مرضیه افخم در عین حال سوءاستفاده از آزادی بیان و تندروی فکری و ترور شخصیت‌های مورد احترام ادیان و ملت‌ها، توهین به ادیان الهی و ارزش‌ها و نمادهای مورد احترام این ادیان را نیز محکوم و غیرقابل قبول دانست.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد این حمله را یک حمله وحشتناک تروریستی خواند و گفت این تهاجمی است دهشتناک و غیر موجه. او این حمله را تهاجمی به زیربنای دموکراسی خواند.

معاون سخنگوی واتیکان حمله را یک خشونت دووجهی عنوان کرد و گفت این حمله ایست علیه مردم و آزادی مطبوعات. او گفت پاپ فرانسیس شخصا پیامی در محکومیت این جنایت به اسقف اعظم پاریس ارسال خواهد کرد.

کمیساریای عالی حقوق بشر در ژنو هم در بیانیه ای جداگانه این حمله را محکوم کرده است. در این بیانیه آمده است است که آزادی اندیشه سنگ بنای هر جامعه دموکرات است. باید در مقابل مخالفان آزادی اندیشه ایستاد.

دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در پیامی حمله را محکوم کرد و گفت بریتانیا با هر نوع تروریسم مقابله میکند و اینگونه حملات نمی‌توانند ارزشهای آزادی بیان و دموکراسی را از بین ببرند.

در آلمان صدر اعظم این کشور، آنگلا مرکل، در بیانیه‌ای حمله به دفتر مجله شارلی ابدو را نفرت انگیز خواند. او گفت که این حمله نه تنها حمله به زندگی و امنیت شهروندان فرانسه بوده بلکه تهاجمی به آزادی بیان، مطبوعات و عناصر اساسی فرهنگ دموکرات ما است.

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در پیامی به فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه گفت: «ما این جنایت را به شدت محکوم می‌کنیم. ما دوباره تاکید می‌کنیم که در مبارزه با تهدید‌های تروریستی همکاری مستمر خواهیم داشت».

آویدور لیبرمن وزیر امور خارجه اسراییل هم ابراز همدردی خود را با فرانسه در بیانیه ای اعلام کرد. در این بیانیه آمده که نباید اجازه داد تروریستها جهان آزاد را بترسانند.

نهادهای و کشورهای مختلف جهان اسلام نیز حمله مسلحانه به مجله شرلی ابدو را محکوم کردند. جامع الازهر در مصر که به عنوان مرکز فقه اهل سنت تلقی می شود با محکومیت این رخداد، اعلام کرد که که اسلام هر گونه اعمال خشونت را نفی میکند.

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی نیز با محکوم کردن این اقدام در بیانیه خود آورده است: «نباید به بی‌ادبی این مجله نسبت به پیامبر اسلام از طریق کشتار و خشونت پاسخ داد.

وزیر خارجه ترکیه، دبیر کل اتحادیه عرب، دولت اندونزی، وزیر خارجه مصر، یک مقام دولتی عربستان و کشورهای قطر، بحرین و اردن نیز در محکومیت حمله مرگبار به مجله شرلی ابدو بیانیه دادند.

XS
SM
MD
LG