نگاهی به حضور روسای جمهوری آمریکا در بخش‌های مختلف مراسم یادبود ۱۱ سپتامبر

باراک اوباما و میشل اوباما در کنار جو بایدن و جیل بایدن در مراسم یادبود قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر در شهر نیویورک

بیستمین سالگرد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در آمریکا روز گذشته برگزار شد و رئیس جمهوری ایالات متحده، به همراه روسای جمهوری سابق، در بخش‌های گوناگون این مراسم شرکت کردند.

محل سابق برج‌های تجارت جهانی، معروف به «گراند زیرو»، در منطقه منهتن شهر نیویورک در کانون این مراسم قرار داشت. پرزیدنت جو بایدن، به همراه باراک اوباما و بیل کلینتون روسای جمهوری پیشین، در این مراسم شرکت کردند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، نیز جداگانه با شماری از آتش‌نشانان و ماموران پلیس نیویورک دیدار کرد.

در آن حملات برخورد عمدی دو فروند هواپیمای مسافربری ربوده شده به برج‌های «مرکز تجارت جهانی» به آتش‌سوزی عظیم و فرو ریختن آن دو برج منجر شد.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، گفت: «به خانواده ۲۹۹۷ نفری که اتباع بیش از ۹۰ کشور بودند و در روز ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در نیویورک، آرلینگتون ویرجینا، و شانکسویل در پنسیلوانیا کشته شدند از صمیم قلب تسلیت می‌گویم و از تلاش آتش‌نشانان و آنهایی که در خط اول کمک به مجروحان این حادثه بودند، صمیمانه قدردانی می‌کنم.»

جرج بوش، رئیس جمهوری اسبق آمریکا، به همراه کامالا هریس، معاون جو بایدن، در مراسم جداگانه‌ای در شنکسویل پنسیلوانیا شرکت کرد.

شنکسویل در غرب پنسیلوانیا محل برخورد چهارمین هواپیمای ربوده شده در ۱۱ سپتامبر بود که پیشتر به سمت جنوب غربی و شهر واشنگتن تغییر مسیر داده بود، اما خدمه و مسافران که از سرنوشت سه هواپیمای ربوده شده دیگر آگاه شده بودند، پیش از برخورد آن به زمین تلاش کردند کنترل هواپیما را به دست آورند.

کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، گفت: «به همراه اعضای خانواده و دوستان ۴۴ مسافر و خدمه از جان گذشته هواپیمایی که در این محل کشته شدند خاطره تقریباً سه هزار نفری را که در ۱۱ سپتامبر هدف حمله تروریستی قرار گرفتند، گرامی می‌دارم.»

جرج بوش که بیست سال پیش رئیس جمهوری آمریکا بود، طی سخنانی نسبت به گسترش تندروی سیاسی در آمریکا هشدار داد.

جرج بوش، رئیس جمهوری اسبق آمریکا، گفت: «شواهد و علائم فزاینده نشان می دهد که خطر متوجه این کشور تنها خطر فرامرزی نیست، بلکه تمایلات خشونت آمیز داخلی هم خطر بزرگی برای آمریکا است. خشونت خارجی و داخلی چندان به هم شبیه نیستند. اما وجه اشتراک آنها نفرت از دموکراسی و بی‌‌اهمیت دانستن جان انسان‌ها و نمادهای ملی است.»

سومین هواپیمای ربوده شده در ۱۱ سپتامبر با ساختمان پنتاگون در شهر واشنگتن برخورد کرد. پرزیدنت بایدن و همسرش در مراسمی که بعدازظهر چهارشنبه در این محل برگزار شده بود نیز شرکت کردند.