اتحادیه‌ اروپا مقامات جمهوری‌اسلامی را تحریم می‌کند؛ انسداد اموال و ممنوعیت سفر

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه

وزیر امور خارجه فرانسه می‌گوید که اتحادیه اروپا وضع تحریم‌هایی را علیه مقامات ایرانی که در سرکوب اعتراضات نقش داشته‌اند مدنظر دارد. این تحریم به شکل ممنوع کردن سفر و توقیف اموال آن‌ها است.

کاترین کولونا خطاب به قانونگذاران اروپایی گفت که وضع این تحریم‌ها باعث خواهد شد کسانی که در این گونه اقدامات نقش داشته‌اند، مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند.

وزیر امور خارجه فرانسه همچنین افزود که این تحریم‌ها ممنوعیت سفر و توقیف اموال این مقامات را شامل خواهد شد.

این اتحادیه آخرین بار در سال ۲۰۲۱ در خصوص تحریم‌هایی مبتنی بر نقض حقوق‌بشر علیه مقامات جمهوری اسلامی توافق کرد و از سال ۲۰۱۳ تا کنون هیچ فرد جدیدی از ایران به فهرست تحریمی اتحادیه اروپا افزوده نشده است.

این درحالی است که این اتحادیه به امید احیای برجام همواره از اجرای تعهدات مترتب بر این فهرست با اغماض برخورد کرده است. فهرست سیاه افراد ایرانی تحریم‌شده شامل ۹۰ نفر از مقامات جمهوری اسلامی است و هرساله در اوایل بهار تمدید می‌شود.

کولونا گفت که این تحریم‌های جدید عاملان سرکوب را که فرزندان خود را به غرب می‌فرستند، هدف قرار می‌دهد. دیپلمات‌ها می‌گویند که انتظار می‌رود این فهرست روز ۱۷ اکتبر و در نشست وزیران خارجه اروپایی به امضا برسد و نهایی شود.

ایالات متحده آمریکا و کانادا پیشتر تحریم‌هایی را علیه ناقضان حقوق بشر، از جمله پلیس امنیت اخلاقی و عاملان کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشتگاه، وضع کرده‌اند.

دور جدید اعتراضات از هجده روز پیش آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.