در پی مرگ فیدل کاسترو، رهبر پیشین انقلاب کوبا، عزاداری ها در این کشور آغاز شد. پس از اعلام خبر درگذشت فیدل کاسترو، پرچم ها در سراسر کشور نیمه برافراشته شدند و کوبا وارد بیش از یک هفته عزاداری شد.
فیدل کاسترو، یک رهبر سوسیالیست انقلابی، جمعه عصر، ۵ آذر، در ۹۰ سالگی درگذشت. هنوز علت دقیق مرگ کاسترو اعلام نشده است.
مجموعه ای از مراسم یادبود و عزاداری به مناسبت مرگ کاسترو از روز دوشنبه در کوبا آغاز خواهد شد. در بخشی از این مراسم کوبایی ها به «میدان انقلاب» هاوانا، پایتخت کوبا، خواهند رفت تا از رهبر پیشین خود یاد کنند. فیدل کاسترو اغلب خطابه های انقلابی خود را در این میدان ایراد می کرد.
قرار است بدن آقای کاسترو در توری چهار روزه در سراسر کوبا به نمایش گذاشته شود و پس از آن نیز در چهارم دسامبر در سانتیاگو به خاک سپرده شود. مرگ کاسترو با شادمانی بسیاری از کوبایی تبارهای مقیم آمریکا همراه بود که در پی دیکتاتوری وی، کشورشان را ترک کردند.
آیا مرگ کاسترو آغاز فصلی جدید برای حقوق بشر کوبا خواهد بود؟
پس از اعلام خبر درگذشت فیدل کاسترو از سوی دولت کوبا، آمریکایی های کوبایی تبار در محله «هاوانای کوچک» در شهر میامی ایالت فلوریدا به خیابان ها ریختند تا شادی کنند. آنها می گویند درگذشت کاسترو می تواند روزنه ای از امید برای بسیاری باشد که تحت حکومت او زجر کشیده اند.
بنا به گزارش یک دیدبان حقوق بشر در سال ۲۰۱۶، با وجود اینکه روابط دیپلماتیک آمریکا و کوبا در دسامبر ۲۰۱۴ از سر گرفته شد، دسترسی به اینترنت در کوبا همچنان بسیار محدود است. بنا به این گزارش، دولت کوبا همچنان رسانه های کشور را تحت کنترل دارد و تعداد زندانیان سیاسی در کوبا نیز همچون گذشته بالاست.
بحران حقوق بشر در کوبا نیز همچنان یکی از نگرانی های عمده در رابطه متقابل آمریکا و کوبا است. ساعاتی پس از خبر درگذشت فیدل کاسترو، قانونگذاران آمریکایی در پیام های توئیتری خود ابراز امیدواری کردند که کوبا وارد فصل جدیدی از تاریخ خود شود.
بسیاری از کوبایی هایی که روز شنبه به خیابان های هاوانای کوچک هجوم آوردند نیز معتقدند مرگ کاسترو آغاز دوره ای جدید برای کوبا خواهد بود. لیسته کالدرون، زنی کوبایی تبار در فلوریدا گفت «مردم کوبا انتخابات آزاد ندارند. دموکراسی وجود ندارد. ما تا وقتی آزادی کوبا را نبینیم آرامش نخواهیم داشت.»
به گفته گوادالوپه کابررا، یک استاد حوزه مطالعات امنیتی در آمریکا، با به قدرت رسیدن برادر فیدل کاسترو، درها برای برقراری رابطه با آمریکا باز شدند و مرگ کاسترو نیز می تواند آغاز فرصت های جدید برای این کشور باشد.