تعداد موارد ابتلا به کرونا در جهان از مرز پانصد میلیون گذشت. این درحالی است کارشناسان معتقدند در میان جمعیت ۷.۹ میلیاردی جهان، موارد ابتلا بسیار بیشتر از این است و بسیاری از این موارد شناسایی نشده یا گزارش نشدهاند.
سازمان بهداشت جهانی در بررسیهای خود تخمین زده است که ۶۵ درصد از آفریقاییها تا سپتامبر سال ۲۰۲۱ به ویروس کرونا مبتلا شده بودند که تقریباً ۱۰۰ برابر تعداد موارد تأیید شده در این قاره است.
علی مقداد، اپیدمیولوژیست در دانشگاه واشنگتن و از کارمندان پیشین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، در مصاحبهای تازه این موضوع را «خطرناک» خواند و گفت: «اگر تست نکنید، نمی دانید به کدام یک از سویههای ویروس مبتلا هستید.»
به گزارش نیویورک تایمز، مقامات منطقهای سازمان بهداشت جهانی از کشورهای آفریقایی خواستهاند تا تست کرونا و ردیابی تماسها را افزایش دهند و از برخی کشورهای قاره آمریکا نیز درخواست کردهاند تا تلاشهای خود را برای افزایش واکسیناسیون و تست افزایش دهند زیرا موارد در اروپا بیشتر شده است. این در حالی است که کشوری مانند بریتانیا به تست رایگان کرونا پایان داده است.
اگر چه در هفتههای اخیر، تعداد موارد ابتلای جدید در سراسر جهان در حال کاهش بوده است و بر اساس دادههای دانشگاه جانز هاپکینز، میانگین در هفته گذشته حدود ۱.۱ میلیون مورد ابتلا در روز بوده که ۳۲ درصد کمتر از دو هفته پیش است با این همه مرکز پیشگیری و کنترل و بیماری آمریکا، آماری را منتشر کرده است که نشان میدهد سال ۲۰۲۱، مرگبارترین سال در تاریخ این کشور بودهاست. این آمار جاکی از آن است که ۳ میلیون و ۴۶۵ مورد مرگ در سال گذشته ثبت شد که حدود ۸۰ هزار مورد بیشتر از رکورد سال ۲۰۲۰ بوده است.
با این که همه دادهها نشان از آن دارد که میزان مرگ و میر ناشی از کرونا نیز در جهان کاهش یافته است با این حال، تدروس آدهانوم ، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی بر این باور است که جهان در «فاز حاد» همهگیری باقی میماند.
موضوعی که بسیاری از کارشناسان بهداشتی نیز با آن هم نظرند.