با ادامه تشدید دخالت جمهوری اسلامی در سبک زندگی مردم ایران، مقامات مختلف از برخورد با برخی اجراکنندگان «لایوهای اینستاگرامی»، برقراری «گشت نامحسوس» در ادارات و اماکن، و ایجاد کنترل و افزایش ممنوعیتها نه تنها برای زنان بلکه برای مردان خبر میدهند.
به گزارش «پایگاه خبری پلیس» در روز یکشنبه ۱۲ تیر، یک مقام ارشد فرماندهی انتظامی در ایران از تشدید طرح اطلاعاتی عملیاتی «شناسایی و مقابله» با آنچه «لایوهای غیراخلاقی» و «مجرمانه» در اینستاگرام نامید خبر داد.
رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس «فتا»، این افراد را «مفسدان اخلاقی» نامید و با بیان این که «سامانههای هوشمند در حال بررسی و واکاوی» این موارد است و «۱۰۰ کارگروه ویژه» برای برخورد با «این فرآیند مجرمانه» در حال اجرا است، گفت که برخی افراد در مکانهای ورزشی خصوصی «به ویژه استخر» لایو «غیراخلاقی» اجرا میکنند و «ضمن شناسایی و دستگیری مجرمان، با صاحبان سالنهای ورزشی متخلف نیز برخورد قضایی» صورت خواهد گرفت.
همچنین به گزارش ایسنا، در مشهد بر اساس اجرای طرحی با عنوان «قرارگاه ۲۱ تیر» برای نظارت بر آنچه «عفاف» نامیده شده، مقرر شده است که «عفاف در نگاه، گفتار، حرکات، معاشرت، پاکدامنی و پوشش» صورت گیرد و حجاب زنان «شامل ویژگیهایی در چادر و مقنعه، مانتو، شلوار، جوراب، کفش و رنگ لباس است» و برای مردان هم «از کروات، پاپیون و سایر نمادهای غربی، تیشرت، پیراهن تنگ و کوتاه، لباسهای بدننما و وصلهدار، طلا و زیورآلات، شلوارهای زاپدار و... نباید استفاده شود.»
این طرح همچنین زنان و مردان را به «عدم استفاده از عکسهای غیرمجاز و بدون پوشش اسلامی در فضای مجازی به عنوان عکس پروفایل» موظف کرده و خواستار آن شده است که از به کارگیری زنان در «محلهای سازمانی ویژه مردان و برعکس» خودداری شود و برای مدیران مرد و زن، منشی یا مسئول دفتر همجنس به کار گرفته شود.
به گفته مهدی رضایی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خرسان رضوی، «۱۰۸ تیم سه نفره،» در قالب «گشتهای نامحسوس» در طول ساعات اداری اماکن مختلف مشهد از جمله «درمانگاهها، داروخانهها، ادارات، سازمانها، بانکها، دفاتر پیشخوان دولت» را بررسی میکنند و اگر «شاخصی هم توسط پرسنل مجموعه یا دیگران رعایت نشده» آن را یادداشت و «در قالب نامهای محرمانه برای مدیر دستگاه ارسال» میکنند.
محدودسازی زنان و دخالت در نوع پوشش و سبک زندگی مردم تنها به مشهد محدود نیست و در روزهای گذشته نیز سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد در صورت حضور زن «بدحجاب» در بانک، مدیر شعبه باید پاسخگو باشد.
همچنین ببینید: ستاد امر به معروف: مدیر شعبه برای عدمتذکر به زن «بدحجاب» در بانک پاسخگو باشدعلاوه بر تدوین قوانین کنترلکننده سبک زندگی شهروندان در فضای واقعی و مجازی، پیش از این احسانالله کفشدار طوسی، «پژوهشگر حوزه علمیه مشهد» به خبرگزاری ایرنا گفته است که جامعه به «توضیحالمسائل فضای مجازی» نیاز دارد و تأکید کرده است که «اکنون خود در حال تدوین رساله عملیه فضای سایبری بر اساس نظرات فقها است.»
این روحانی با بیان این که «ورود فقهی به فضای مجازی باید از یک دهه قبل اتفاق میافتاد، تصریح کرده است: «به صورت مصداقی مثلا باید روشن شود که بحث خرید و فروش "کلش آف کلنز" در سایتها چگونه باید باشد.»