وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی اعلام کرد بر اساس اینکه پوشش فعلی بیماران به ادعای این وزارتخانه، «مطابق موازین اسلامی نیست»، ۱۰ رشته «تخصصی» برای طراحی لباس در حوزه امور درمانی تولید کرده است.
به گزارش وبسایت «دیدهبان ایران»، مجید محمدیان، مسئول دبیرخانه عفاف و حجاب وزارت بهداشت و درمان، روز چهارشنبه ۱۶ خرداد، با اعلام آنچه «دستورالعمل ملی البسه استاندارد و ویژه بیماران» نامید، ادعا کرد که این اقدام برای به توصیف او، «امنیت روانی بیماران» به مراکز دولتی و خصوصی ابلاغ شده است.
به ادعای این مقام وزارت بهداشت، «پوشش موجود و فعلی بیماران مطابق موازین اسلامی نیست» و از این رو، «برای ۱۰ رشته تخصصی از جمله لباس اتاق عمل، لباس زیر، شلوار جهت انجام کولونوسکوپی، سونوگرافی کانال رحمی، سونوگرافی سینه، ماموگرافی، پیراهن مخصوص شیردهی، مقنعه طراحی و تولید» شده است.
به گفته او، دستورالعملی از ۱۲ اردیبهشت «توسط معاونتهای درمان» و همچنین معاونتهای «فرهنگی و دانشجویی» وزارت بهداشت، به بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی و خصوصی ابلاغ شده و بر اساس آن، «بیماران باید از لباسهای مخصوصی» که تعیین شده است، استفاده کنند.
مقامات جمهوری اسلامی پیش از این نیز با ادعای نارضایتی زنان از عدم تفکیک جنسیتی در مراکز درمانی، تلاش کردهاند قوانین محدودکنندهای را « بر اساس موازین شرعی» بر بیمارستانها و درمانگاهها اعمال کنند.
تحصیل مردان در رشته تخصصی پزشکی زنان و زایمان در ایران پس از روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی ممنوع شد، اما به دلیل نبود امکانات کافی برای تفکیک جنسیتی کامل، معاینه توسط کادر پزشکی مرد همچنان ادامه یافته است.
طرح تفکیک جنسیتی در بیمارستانهای ایران با عنوان «انطباق جنسیتی»، فراتر از حوزه زنان و زایمان، در اواخر دهه ۸۰ خورشیدی در مجلس مطرح شد تا در محیطهای درمانی تفکیک جنسیتی رعایت شود، اما در عمل کمبود نیرو مانع از اجرای آن شد.
مراجع شیعه، اولویت را در درمان بیمار توسط همجنس عنوان کردهاند، اما گفتهاند در صورت ضرورت، بیمار درمان توسط فرد «نامحرم» را بپذیرد.