نرم‌افزار جدید «ذهن‌خوانی»؛ ابزار حزب کمونیست چین برای «نفوذ در افکار» شهروندان

مهندسان چینی در حال کار کردن بر روی نرم‌افزار تشخیص چهره (آرشیو)

یک مؤسسه هوش مصنوعی در شهر هه‌فی در استان آن‌هوئی چین می‌گوید نرم‌افزاری ساخته است که می‌تواند وفاداری اعضای حزب کمونیست را بسنجد.

این ادعا، که در صورت صحت می‌تواند پیشرفت عظیمی در عرصه فناوری محسوب شود، با اعتراض عمومی رو‌به‌رو شده است.

به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، تحلیلگران می‌گویند چین نظارت وابسته به هوش مصنوعی خود را با استفاده از داده‌های وسیع، یادگیری ماشینی، تشخیص چهره، و هوش مصنوعی بهبود بخشیده است تا «به مغز و فکر مردمش نفوذ کند» و چیزی را می‌سازد که بسیاری آن را دیکتاتوری دیجیتال بسیار ظالمانه می‌نامند.

این مؤسسه در روز ۱۰ تیر ماه ویدیویی را با هدف رونمایی از نرم‌افزار «ذهن‌خوانی» خود منتشر کرد. در این ویدیو آمده است که از این نرم‌افزار به طور بالقوه برای اعضای حزب استفاده خواهد شد تا «عزم و اراده آنها برای قدردانی، حرف‌شنوی، و پیروی بیشتر از حزب کمونیست، تحکیم شود.»

در این ویدیو، فردی در حال جستجوی مطالبی در یک تارنما بود که سیاست حزب کمونیست را ترویج می‌کرد. مؤسسه درباره این بخش از ویدیو گفت که نرم‌افزار هوش مصنوعی واکنش این فرد را زیر نظر دارد تا ببیند تا چه حد به آموزه‌های فکری حزب توجه می‌کند.

این ویدیو مدت کوتاهی پس از بالا گرفتن اعتراضات عمومی کاربران چینی، برداشته شد.

هونگ چینگ-فو، استاد علوم سیاسی در دانشگاه ملی چنگ کونگ شهر تاینان در جنوب تایوان، در این باره به صدای آمریکا گفت که حزب کمونیست از پیشرفت‌های فناوری برای بهره‌برداری در جهت منافع سیاسی خود سوء‌استفاده می‌کند و قصد دارد از هوش مصنوعی برای نفوذ «به مغز و ذهن» مردم و «افزایش کنترل کامل» بر کشور سوءاستفاده کند.

وی افزود که حکومت پلیسی وابسته به هوش مصنوعی حکومت چین مردم آن کشور را که احتمالاً با خودسانسوری و یا در ترس زندگی می‌کنند، تحت فشار بیشتر قرار خواهد داد.

مؤسسه هوش مصنوعی در شهر هه‌فی، به تماس‌های تلفنی و ایمیل‌های صدای آمریکا برای اظهار نظر در مورد این موضوع پاسخ نداده است.

نرم افزار به اصطلاح «ذهن‌خوانی» جدیدترین نرم افزار کنترل و نظارت دیجیتالی است که چین ایجاد کرده است.