سازمان فضانوردی اروپا مجموعهای عظیم از اطلاعات پیرامون دو میلیارد ستاره در منظومه شمسی را گردآوری و منتشر کرده است تا تلاش کند دقیقترین و کاملترین نقشه ممکن از کهکشان را ترسیم کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از شهر برلین در آلمان در گزارشی با اعلام این خبر نوشته است: «ستارهشناسان امیدوار هستند به لطف بهرهگیری از این اطلاعات، چگونگی ایجاد و مرگ ستارگان و تحول منظومه شمسی طی میلیاردها سال را دریابند.»
این اطلاعات جدید که دربرگیرنده سن (قدمت)، حجم، حرارت و ترکیب شیمیایی ستارگان است، میتواند به عنوان نمونه، برای تعیین این که کدام ستارگان در کهکشان دیگری ایجاد شده و سپس به منظومه شمسی انتقال یافتهاند مورد استفاده واقع گردد.
خانم آنتونلا والرانی، یکی از سرپرستان گروهی از ۴۵۰ دانشمند و مهندس گردآورنده اندازهگیریها و اطلاعات لازم، میگوید اطلاعات به دست آمده به منزله «یک معدن طلای باورنکردنی برای ستارهشناسی» است.
علاوه بر این، مأموریت سازمان فضانوردی اروپا، زیر عنوان «گایا»، بیش از یکصد هزار لرزش ستارهای را ردیابی کرده است که همانند طوفانهایی عظیم از ورای ستارگان است.
به گفته یک کارشناس، این امر به دانشمندان امکان میدهد پیرامون تراکم و چرخش درونی و حرارت داخل ستارگان نتیجهگیری کنند.
در این حال، یوزف اشباکر، رئیس سازمان فضانوردی اروپا، گفته است گردآوری اطلاعات بیشتر به ستارهشناسان اجازه میدهد درک بهتری از نیروهای بازیگر در کهکشان، همانند نحوه عملکرد منظومه شمسی، داشته باشند.