منابع خبری در ایران گزارش دادند که نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۵ شهریور سه فعال مدنی را در استان گلستان بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در گرگان منتقل کردند.
بنا بر گزارشهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی نیما صفار، «شاعر، نویسنده و فعال مدنی»، به همراه برادرش مانی و دوستش مجید کلاته که نویسنده است، در خانه نیما صفار، توسط نیروهای حکومتی بازداشت شدند و به یکی از بازداشتگاههای اطلاعات سپاه این شهر برده شدند.
یک منبع نزدیک به خانواده صفار سفلایی به هرانا گفته، «مانی صفار سفلایی و مجید کلاته در منزل نیما مهمان بودند که در حدود ساعت شش عصر، شماری از نیروهای حکومتی به منزل نیما صفار حمله» کردند و با «شکستن قفل» خانه آنها را بازداشت کردند.
مهدی موسوی، شاعر و فعال مدنی، در واکنش به بازداشت این افراد، نیما صفار و مجید کلاته عربی را «دو شاعر و داستانویس ارزنده» توصیف کرده و در پیامرسان «اکس» نوشته «تلخ است این همه هراس از اندیشه.»
بر اساس این گزارش، علت بازداشت این سه فعال مدنی تاکنون روشن نیست.
فشار بر فعالان مدنی و خانوادههای دادگاه در روزهای پیش از سالگرد کشته شدن مهسا امینی شدت گرفته و شمار قابل توجهی از آنها بازداشت شدهاند.
صبح شنبه امجد امینی، پدر مهسا، پس از خروج از خانه برای ساعاتی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به خانه بازگردانده شد.
همچنین ببینید: تلاش برای جلوگیری از برگزاری سالگرد مهسا امینی؛ احتمال «حصر خانگی» پدر مهسا و محدودیت تردد به آرامستاننیما صفار سفلایی، شاعر، نویسنده و فعال مدنی ساکن گرگان پیش از این نیز به واسطه فعالیتهای خود، سابقه بازداشت و محکومیت دارد.
او که شاعر، نویسنده و روزنامهنگار است، در سال ۱۳۹۶ به تحمل ۸۰ روز حبس تعزیری و در سال ۱۳۹۷ در پروندهای دیگر به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
صفار سفلایی در هر دو پرونده قبلی خود به «تبلیغ علیه نظام» متهم و پس از تحمل دوران حبس از زندان آزاد شد.
همچنین ببینید: اجرای حکم زندان نیما صفار، روزنامهنگار و نویسنده، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی»
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که «یک سال پیش، مرگ غمانگیز و غیرمنطقی مهسا در بازداشت به اصطلاح «پلیس اخلاق» ایران، تظاهراتی را در سراسر ایران برانگیخت که با خشونت وصفناپذیر، دستگیریهای گروهی، اختلالات سیستماتیک اینترنت و سانسور رژیم ایران مواجه شد.» بلینکن افزود: «ما در کنار شرکای بینالمللی خود به اقدامات سزاوار برای پاسخگو کردن کسانی که بهرهمند شدن ایرانیان از حقوق بشر را سرکوب میکنند، ادامه خواهیم داد.»
لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز، با اشاره به پایان «غمانگیز» زندگی مهسا در شهریور گذشته گفته است: «شجاعت او الهامبخش جنبشی بود که در برابر تداوم وحشیگری، پایدار مانده است.» او افزود: «تعهد ایالات متحده به ایستادن در کنار مردم ایران، تزلزلناپذیر خواهد ماند.»