بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، روز سهشنبه ۴ بهمن اعلام کرد که تصمیم دولتش در مورد موافقت با صادرات تانکهای لئوپارد ۲ ساخت آلمان به اوکراین به زودی حاصل خواهد شد.
به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، پیستوریوس که در کنار ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پس از مذاکرات در برلین صحبت می کرد، به خبرنگاران گفت که بررسی در دست جریان شامل امتحان ذخایر تانک آلمان و سنجش مسائل مربوط به سازگاری است.
پیستوریوس در مقابل فشار متحدان، از جمله کسانی که تانکهای لئوپارد را در اختیار دارند و میخواهند آنها را به اوکراین بفرستند، تاکید کرد که در پیمان ناتو یکپارچگی وجود دارد و گفت:«در حالی که برخی از کشورها میخواهند سریعتر از سایرین حرکت کنند، ولی این مسئله بین آنها جدایی نمیاندازد.»
استولتنبرگ گفت که رایزنی میان متحدان درباره موضوع تانک ادامه خواهد داشت و به زودی «راه حلی» پیدا خواهد شد.
او از پیام آلمان به متحدانش استقبال کرد که اگر تانکهای لئوپارد در اختیار دارند و میخواهند آنها را آماده کنند و نیروهای اوکراینی را برای استفاده از آن آموزش دهند، از آن کشورها خواسته میشود این کار را آغاز کنند.
استولتنبرگ گفت: «در این لحظه مهم در جنگ، ما باید سامانههای سنگینتر و پیشرفتهتری را در اختیار اوکراین قرار دهیم و باید این کار را سریعتر انجام دهیم.»
او افزود که ارائه تانکهای جنگی به نیروهای اوکراینی برای مقابله با پیشرویهای روسیه و کمک به اوکراین برای پسگرفتن قلمرو خود مهم است.
وزیر دفاع لهستان ماریوش بلاشاک نیز روز سهشنبه گفت که آلمان درخواست لهستان را برای موافقت برای ارسال تانکهای ساخت آلمان به اوکراین دریافت کرده است.
بلاشاک در توئیتی نوشت: «من همچنین از آلمان میخواهم که با تانکهای لئوپارد ۲ به ائتلاف ما از کشورهای حامی اوکراین بپیوندد.»
ماتئوش موراویهتسکی، نخست وزیر لهستان، هم روز دوشنبه، ۳ بهمن، به خبرنگاران گفت که لهستان به دنبال دریافت مجوز برلین برای تحویل این تانکهای ساخت آلمان به اوکراین خواهد بود، اما درخواست موافقت از برلین در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه به کمکهای نظامی دیگری که آلمان به نیروهای اوکراینی ارسال کرده است، اشاره کرد و گفت که آلمان [در ارسال کمکهای نظامی به اوکراین] «به طور چشمگیری فراتر رفته است.»
پرایس روز دوشنبه گفت که اوکراین تانک در خدمت دارد و ایالات متحده به نیروهای اوکراینی کمک کرده است تا به ناوگان خود اضافه کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود: «ما با آنها کار کردهایم تا تانکهای ساخت شوروی سابق و روسیه را به دست آوریم که قبلاً روی آنها آموزش دیدهاند، میدانند چگونه از آن استفاده کنند، میتوانند فوراً استفاده کنند، میتوانند آنها را تعمیر کنند، میتوانند آنها را قابل استفاده نگه دارند. و مهمتر از همه، کار کردن با آنها برایشان مؤثر خواهد بود.»
برخی از مقامات نظامی ایالات متحده با استناد به نیازهای پیچیده آموزشی و تعمیراتی خود، در برابر ارسال تانکهای آبرامز «ام۱» خود به اوکراین مقاومت کردهاند.
هرچند برخی از مقامات آمریکایی با این استدلال موافق نیستند.
مایکل مککال، نماینده جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، به شبکه خبری ایبیسی گفت که ایالات متحده باید تانکهای آبرامز خود را در اختیار اوکراین قرار دهد تا آلمان را برای ارسال لئوپارد۲ به اوکراین تشویق کند.
کریس کونز، سناتور دموکرات، نیز به این شبکه خبری گفت که زمان آن رسیده که نگرانیهای ایالات متحده در مورد تحویل آبرامز کنار گذاشته شود.
او گفت: «من به رهبران نظامی که فکر میکنند آبرامز بسیار پیچیده و گران است که نمیتواند به اندازه لئوپارد مفید باشد، احترام میگذارم. اما ما باید به همکاری با متحدان نزدیکمان ادامه دهیم و با هماهنگی گام برداریم.»
همچنین ببینید: مسیر تحویل تانکهای پیشرفته به اوکراین هموار میشود