اعتراض های ضد آمریکایی گسترش پیدا می کند

در پیشاور معترضن پرچم امریکا را آتش زدند

دامنه اعتراض ها علیه فیلم ضد اسلامی روز سه شنبه به تایلند، شمال غرب پاکستان و کشمیر تحت کنترل هند کشیده شد. همزمان یک گروه شبه نظامی در افغانستان مسئولیت حمله انتحاری را پذیرفت که گفته می شود به تلافی انتشار ویدئوی موهون به اسلام رخ داد.

هر چند که تاکنون درگیری میان معترضان و پلیس گزارش نشده، اما سفارت آمریکا امروز فعالیتهای خود را در بانکوک به حال تعلیق درآورد. سفارت آمریکا همچنین از شهروندان خود در تایلند خواسته از رفت و آمد در خیابانهایی که تظاهرات در آن جریان دارد خودداری کنند. تظاهرات مشابه در روز سه شنبه در کشمیر هند به خشونت کشیده شد. تعدادی از گروه های مذهبی از مردم خواسته بودند در کشمیر هند در اعتراض به توهین به اسلام دست به اعتصاب بزنند. درگیری ها در کشمیر زمانی آغاز شد که معترضان با سنگ به طرف پلیس حمله کردند و تعدادی خودرو را به آتش کشیدند.


در پیشاور پاکستان تظاهرکنندگان با سردادن شعارهای ضد آمریکایی و پرتاب سنگ به سوی کنسولگری آمریکا، با گازهای اشک آوری که توسط پلیس شلیک شد پراکنده شدند.

همزمان، شاخه شمال افریقای القاعده با انتشار بیانیه ای خواستار حملات بیشتر علیه دیپلمات های آمریکایی به تلافی تولید فیلمی شد که شماری از مسلمانان آن را توهین آمیز به پیامبر اسلام می دانند.

این گروه وابسته به القاعده بویژه تهدید کرده که حملاتی را در الجزایر، تونس، مراکس و موریتانی ترتیب دهد.

تظاهرات خشونت آمیز از هفته گذشته در تقریبا ۲۰ کشور جهان در اعتراض به فیلمی بحث برانگیز که مسلمانان آن را توهین آمیز تلقی کرده اند برگزار شده است. قبل از تمامی این رشته تظاهرات، اعتراض های خشونت آمیز در شهر بنغازی لیبی منجر به حمله به مجموعه کنسولگری آمریکا در این شهر و کشته شدن سه تن از کارکنان
ازجمله سفیر آمریکا در لیبی شد.

روز سه شنبه مقامات در بنگلادش گفتند دسترسی به سایت اینترنتی یوتیوب را مسدود کرده اند تا مردم نتوانند فیلم مورد مناقشه را تماشا کنند.

پاکستان نیز دسترسی به سایت گوگل را ناممکن ساخته است. گوگل صاحب وبسایت یوتیوب است که حاضر به حذف ویدئو نشده است.

شرکت گوگل مستقلا دسترسی به ویدئوی فیلم را در کشورهای لیبی، مصر، اندونزی و هند ممنوع ساخته است.

روز دوشنبه، حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان طی حضوری کم سابقه در میان هزاران تن از هوادارانش در بیروت، خواستار تداوم تظاهرات ضدآمریکایی شد.

حسن نصرالله انگشت اتهام را به سوی سازمان های امنیتی آمریکا اشاره کرد و گفت آژانس های جاسوسی آمریکا پشت این وقایع هستند که موجی از احساسات ضدغربی را در جهان عرب و مسلمان برانگیخته است.

واشنگتن کشتی ها، سربازان و نیروهای ویژه خود را برای حفاظت از سفارتخانه ها و شهروندان آمریکایی به خاورمیانه فرستاده است و همزمان شماری از سفارتخانه های آمریکا تخلیه شده و کارکنان آنها در حالت آماده باش به سر می برند.

تهیه کننده فیلم «بی گناهی مسلمانان» روز شنبه در ایالت کالیفرنیای آمریکا مورد بازجویی قرار گرفت. این ویدئو توسط شرکتی خصوصی به نام رسانه برای مسیح ساخته شده که برای خاورمیانه و شمال آفریقا برنامه تهیه می کند.

یکی از بازیگران فیلم ویدئویی می گوید از بازیگران سوء استفاده شده است: «بر روی صحنه اصلاً حرفی از محمد و اسلام نبود. کاملاً شخصیت داستان تغییر داده شده و اصلاً ما فکر نمی کردیم این فیلم سطحی تا این اندازه توجه ها را جلب کند.» به گفته بازیگران این ویدئو پس از ضبط دوباره صدا گذاری شده است.