حسین امیرعبداللهیان میگوید چنانچه در سطحی از مذاکرات به مذاکره مستقیم با آمریکا نیاز باشد، این کار مد نظر قرار خواهد گرفت.
به گزارش رسانههای ایران، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه چهارم بهمن تأکید کرد: «اگر در روند مذاکرات به مرحلهای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا لازمهاش این باشد که سطحی از گفتوگو را با آمریکا داشته باشیم، آن را نادیده نخواهیم گرفت.»
رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکرهکننده ارشد ایالات متحده در گفتگوهای احیای برجام، روز یکشنبه در شهر وین، پایتخت اتریش، جایی که مذاکرات با ایران برای احیای توافق هستهای برجام در حال برگزاری است، به خبرگزاری رویترز گفت: «حتی در حالی که ما به طور غیرمستقیم با ایران در مورد پرونده هستهای مذاکره میکنیم، به طور غیرمستقیم نیز با آنها گفتوگو میکنیم تا از آزادی گروگانهایمان اطمینان حاصل کنیم.»
آقای مالی در پاسخ به این سوال که آیا ایران و ایالات متحده ممکن است به طور مستقیم مذاکره کنند، گفت: «ما چیزی در این زمینه نشنیدهایم. ما از آن استقبال میکنیم.»
همچنین ببینید: رویترز: رابرت مالی میگوید آزادی گروگانها در ایران «یک پیشنیاز برای احیای برجام» است
امیرعبداللهیان عنوان کرد: «طرف آمریکایی از طرق مختلف پیامهایی را ارسال میکند که خواهان سطحی از مذاکره مستقیم با ایران است» و پیشنهادهای خود را در موضوعات فنی به صورت «نانپیپر» ارائه داده است.
وزیر خارجه ایران با بیان این که «امروز در نقطهای قرار داریم که باید نتیجه کار کمیتههای سهگانه را در یک تعامل سیاسی با همه طرفها مورد توجه قرار بدهیم»، عنوان کرد که باید «تصمیم بگیریم که چه چیزی در مقابل چه چیزی اتفاق خواهد افتاد.»
امیرعبداللهیان با بیان این که در آینده نهچندان دور مذاکرات به جایی میرسد که «باید تصمیم سیاسی بگیریم»، گفت: «تا این جای کار رفتار سه کشور اروپایی در مذاکرات این گونه بوده که وقتی از تحریم صحبت میشود آن را به آمریکا حواله میدهند و در موضوع هستهای وقتی صحبت میشود میگویند حوزه نگرانی ما است و آمادهایم درباره همه جزییات هستهای گفتوگو کنیم.»
او با انتقاد از کشورهای اروپایی طرف مذاکره، اضافه کرد: «امروز فرانسه دیگر نقش پلیس بد را ایفا نمیکند. چین و روسیه سعی میکنند در مذاکرات ۱+۴ نقش سازنده و مثبت ایفا کنند و همین این که گاهی اوقات در انتقال پیامهای آمریکا برای مذاکرات این دو کشور فعالیت خاص خودشان را دارند. برخی کشورهای همسایه ما در این موضوع با نگاه به تسریع در رسیدن به توافق سعی میکنند حامل پیامهایی از سوی آمریکا به ایران باشند.»
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز سهشنبه ۱۴ دی گفته بود، در صورتی که طرفهای مذاکره در وین به توافقی برای بازگشت متقابل تهران و واشنگتن به برجام برسند، لغو تحریمها و گامهایی که آمریکا در این راستا خواهد برداشت، همگام با گامهایی خواهد بود که ایران باید در رابطه با فعالیتهای هستهای خود بردارد.
مقامات دولت آمریکا در هفتههای اخیر بارها هشدار دادهاند که زمان بازگشت به برجام رو به پایان است. حتی آنتونی بلینکن پیش از دیدار با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت که از روسیه خواست که ایران را به بازگشت سریع به برجام ترغیب کند.