اندیشکده آمریکن اینترپرایز در شهر واشنگتن در آستانه انتشار استراتژی امنیت ملی توسط دولت جو بایدن، در یک میزگرد مجازی، محتوا، نقاط ضعف و قوت، و چالش های واقعی و احتمالی پیشروی آن را به بحث و گفتگو گذاشت.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، ماه آینده استراتژی امنیت ملی کشور را منتشر می کند که به گمان پال لتو و گابریل شاینمن، کارشناسان حوزه امنیت ملی و مهمانان میزگرد مجازی اندیشکده آمریکن اینترپرایز، در آن بر تقویت و نوسازی منابع داخلی و مبارزه با تغییرات اقلیمی تاکید شده است.
در این میزگرد مجازی که روز چهارشنبه برگزار شد، هر دو کارشناس بر این نکته اتفاق نظر داشتند که چین و روسیه بزرگترین و مهمترین رقیبان و دشمنان ایالات متحدهاند و چالش بزرگی برای امنیت ملی کشور محسوب میشوند.
گابریل شاینمن، مدیرکل انجمن الکساندر همیلتون، گفت، یک نگرانی عمده این است که ایالات متحده در رویاروییاش با چین، خواه در حوزه تغییرات اقلیمی خواه همه گیری کرونا، همینطور با روسیه در حوزه کنترل تسلیحاتی، ناگزیر به نوعی خود سانسوری شود.
او به توافق هستهای با ایران به عنوان نمونه ای اشاره کرد که در آن باراک اوباما، رئیس جمهوری اسبق آمریکا، و مقامهای دولت او بر این باور بودند که به اولویت جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای تحقق بخشیدهاند یا دستکم آن را محدود یا تعلیق کردهاند.
گابریل شاینمن، گفت: «اما یک پیامدش این بود که با وجود این که دولت مدام تاکید میکرد همزمان ایران را به خاطر فعالیتهای بدخواهانهاش در منطقه، حمایت از تروریسم، کشتن ناراضیان و منتقدان و نقض حقوق بشر زیر فشار خواهد گذاشت، در نهایت معلوم شد که نتوانستند یا نخواستند، چون نگران بودند مبادا توافق هستهای به خطر بیافتد.»
پال لتو از مدیران ارشد سابق برنامه ریزی استراتژیک شورای امنیت ملی آمریکا گفت، به اعتقاد او رویکرد ایالات متحده در قبال چالشها باید قاطعانه و حاوی پیامی شفاف باشد.