واکنشهای گسترده هنرمندان و فعالان سیاسی و صنفی به صدور حکم ۸ سال حبس، شلاق، جزای نقدی و ضبط اموال محمد رسولاف، کارگردان و فیلمساز مشهور ایرانی، از سوی دادگاه تجدیدنظر جمهوری اسلامی ادامه دارد.
در آخرین مورد، شماری از «معلمان کنشگر» در ایران در بیانیهای با اشاره به اینکه آقای رسولاف، فرزند یک زوج معلم است که کار معلمی را با آموزش خواندن و نوشتن به زندانیان در شیراز آغاز کردند، حکم صادر شده علیه او را محکوم کردند و خواستار لغو این حکم «قرون وسطایی و ظالمانه» شدند.
در این بیانیه خطاب به مقامات قضایی جمهوری اسلامی آمده است: «با احکام ناعادلانه و بی اعتبار، زنجیرهای استبدادتان را بر گردن هنر آویختهاید و سینما را هم به مسلخ بردهاید.»
این گروه از معلمان کنشگر تأکید کردند که اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به دلیل ایستادن این هنرمند در «جای درست تاریخ» و حمایت او از مردم و جنبش «زن، زندگی، آزادی» بوده است.
آنها در بخشی از این بیانیه گفتهاند: «او هم میتوانست مانند بعضی از دیگر سینماگران سکوت پیشه کند و خاکستری باشد و در عرصه سینما از دولت رانت بگیرد ولی نتوانست نسبت به نابرابریها و فروپاشی اخلاقیات و درد ورنج هموطنش و تحقیر آموزش و پرورش بی تفاوت باشد.»
همزمان، کانون نویسندگان ایران نیز در بیانیهای حکم هشت سال حبس، شلاق و جریمهی نقدی برای محمد رسولاف را محکوم کرد و خواستار «لغو فوری و بیقیدوشرط» آن شد.
همچنین ببینید: کانون نویسندگان ایران خواستار «لغو فوری و بیقید و شرط» محکومیت محمد رسولاف شدکانون فیلمسازان مستقل ایران هم دربیانیهای به این حکم اعتراض کرده و آن را نشانگر استفاده «ابزاری» دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از قانون برای «لجبازی و انتقامگیری از مخالفان» دانسته است.
این سینماگر منتقد حکومت که در چندین جشنواره بینالمللی سینمایی موفق به کسب جوایز شده است، همواره از سوی مقامات قضایی جمهوری اسلامی تحت فشار قرار گرفته و بارها با احکام حبس و ممنوع الخروجی مواجه شده است.
آقای رسولاف پیشتر که به اتهام «تبلیغ علیه حکومت» زندانی شده بود، حدود ۱۵ ماه قبل آزاد شد.
فیلم«دانه انجیر مقدس»، جدیدترین فیلم محمد رسولاف، قرار است در بخش مسابقه جشنواره کن به نمایش دربیاید.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، دلیل حکم «سنگین و ظالمانه» علیه آقای رسولاف را «تن ندادن او به فشارهای امنیتی» دانسته است و اینکه او حاضر نشد تازهترین اثر خود را از جشنواره فیلم کن خارج کند.
کمپین حقوق بشر ایران از شرکتکنندگان در جشنواره امسال فیلم کن خواسته است تا با صدای بلند خواستار رفع محدودیتها و پایان دادن به فشارهای امنیتی علیه محمد رسولاف و سایر هنرمندان مستقل و معترض در ایران شوند.
محمد رسولاف پیشتر هم با فیلمهای «دستنوشتهها نمیسوزند»، «لِرد» و «جزیره آهنی»، در جشنواره بینالمللی کن حضور داشته است.
او در پی امضای بیانیه «تفنگت را زمین بگذار»، در تیرماه ۱۴۰۱ بازداشت و ممنوعالخروج شد و از سفر به فرانسه و داوری بخش «نوعی نگاه» در جشنواره کن بازماند.